Budoucnost masa je velmi nejistá. Podle některých zdrojů bude v roce 2040 většina masa, kterou lidé zkonzumují, pocházet z vlastní produkce nebo bude nahrazena rostlinnými produkty. Ty budou jako maso jen vypadat a chutnat. Do roku 2040 se změní produkce masa Svou roli v tom, že maso nebude živočišného původu, bude hrát starostlivost lidí o životní prostředí a také o podmínky, ve kterých zvířata žijí.
Peroxid vodíku je známý roztok, který pořídíte i bez předpisu v lékárnách. Mnozí ho znají také pod názvem kysličník. Ten, který se používá v domácnosti, je obvykle tříprocentní roztok z kyslíku a vodíku. Většina lidí ho má ve svých lékárničkách, doma a na zahradě. Málokdo ale zná všechna jeho využití. Na povrchová zranění Kysličník, nebo chcete-li peroxid vodíku je součástí domácích lékárniček z jednoho prostého důvodu. Používal se a stále ještě používá v případě různých povrchových zranění.
Když se připravuje kynuté těsto, obvykle stačí jenom 4 hlavní suroviny. Voda, mouka, cukr a samozřejmě droždí. A právě to má i jiné využití, než znají hospodyňky, které milují domácí pečení. Kvasnice, jak se droždí také nazývá, dokážou pomoci i rostlinám. Včetně těch náročných, jako jsou orchideje, na jejichž pěstování si už mnoho lidí doslova vylámalo zuby. Kvasnice jenom čerstvé Dnes se na trhu setkáte se dvěma druhy kvasnic.
Vitamín D je pro lidské tělo extrémně důležitý, ale bohužel mnoho lidí ho má nedostatek. Dlouhodobý nedostatek této složky vám ovšem může hodně poškodit zdraví. Jedná se o základní prvek v procesu stavby kostí, takže je klíčový především u dětí. Pamatujte, že nedostatek i nadbytek není pro vaše tělo přínosný a měli byste se aktivně zajímat o to, jak na tom jste. Je známým faktem, že tento prvek získáváme především ze slunce.
Člověk by často musel být zkušeným botanikem, aby dokázal hned identifikovat, co mu vlastně na zahradě roste. A zda je to rostlina, která je k užitku, nebo se naopak jedná o plevel, který je vhodné zahubit. Mnoho lidí tak dělá nevědomky chyby, kdy zlikvidují rostliny, které možná vypadají jako plevelovité, ale ve skutečnosti se jedná o výjimečné léčivky. Jednou z takových je i popenec. Je to plevel?
Hmyz může být sice užitečný, ale pro mnohé z nás je velmi nepříjemný. A jsou i druhy, které můžeme označit za škůdce a které vadí jak člověku, tak i některým rostlinám. Bojovat proti hmyzu a škůdcům lze různými způsoby. Řada lidí nejčastěji sáhne po repelentech. Ty koupí v obchodě a doufají, že pomohou. Někdy ano, ale negativem může být chemické složení a nevábná vůně. Přitom obojí sedá nahradit. Jak? Přírodou.
Mnozí už několik let svádí nekonečný boj s odolným plevelem, který se objevuje jak na jejich zahradách. A to jak na přístupových chodníčcích, tak i na příjezdových cestách u domu. Zlikvidovat ho není úplně jednoduché, ale často jenom proto, že mnozí zapomínají na jednoduché, přírodní postupy, které už dávno nahradila chemie. Ta však nemá až tolik benefitů, jak si mnozí myslí. Co je lepší? Sůl V kuchyni ji má každý.
Jedlá soda je v domácnostech poměrně známou látkou. Jedná se o prášek, který není nijak drahý a který je využíván na řadu věcí. Může pomoci, pokud nás trápí pálení žáhy. Také se může používat na pečení, jako alternativa ke kypřícímu prášku. Při smíchání s vodou však funguje i jako čistič. Další vlastností jedlé sody je změkčování vody. Málokdo však tuší, že se dá použít také na zahradě. Velmi jednoduše a zároveň efektivně.