Konzumace masa projde brzy velkou proměnou. Budoucnost je otevřená udržitelnému pěstování

Maso

Budoucnost masa je velmi nejistá. Podle některých zdrojů bude v roce 2040 většina masa, kterou lidé zkonzumují, pocházet z vlastní produkce nebo bude nahrazena rostlinnými produkty. Ty budou jako maso jen vypadat a chutnat. Do roku 2040 se změní produkce masa Svou roli v tom, že maso nebude živočišného původu, bude hrát starostlivost lidí o životní prostředí a také o podmínky, ve kterých zvířata žijí.

Mít v zahradní lékárničce peroxid vodíku má dva benefity. Pomůže při zranění a při správné aplikaci umí prospět pěstovaným plodinám

Woman Pours Liquid Mineral Fertilizer Watering Can With Water Cultivation Caring Indoor Potted Plants Hobbies Leisure Home Gardening Houseplant Urban Jungle Apartment

Peroxid vodíku je známý roztok, který pořídíte i bez předpisu v lékárnách. Mnozí ho znají také pod názvem kysličník. Ten, který se používá v domácnosti, je obvykle tříprocentní roztok z kyslíku a vodíku. Většina lidí ho má ve svých lékárničkách, doma a na zahradě. Málokdo ale zná všechna jeho využití. Na povrchová zranění Kysličník, nebo chcete-li peroxid vodíku je součástí domácích lékárniček z jednoho prostého důvodu. Používal se a stále ještě používá v případě různých povrchových zranění.

Tahle surovina nepatří jenom do těsta, ale prospívá i tak náročným rostlinám, jako jsou orchideje. Jen se to nesmí přehnat

Active Rye Sourdough Glass Jar Homemade Bread

Když se připravuje kynuté těsto, obvykle stačí jenom 4 hlavní suroviny. Voda, mouka, cukr a samozřejmě droždí. A právě to má i jiné využití, než znají hospodyňky, které milují domácí pečení. Kvasnice, jak se droždí také nazývá, dokážou pomoci i rostlinám. Včetně těch náročných, jako jsou orchideje, na jejichž pěstování si už mnoho lidí doslova vylámalo zuby. Kvasnice jenom čerstvé Dnes se na trhu setkáte se dvěma druhy kvasnic.

Velké procento lidí trpí nedostatkem vitamínu D. Získat ho do těla lze přitom jednoduše

Vitamin D1

Vitamín D je pro lidské tělo extrémně důležitý, ale bohužel mnoho lidí ho má nedostatek. Dlouhodobý nedostatek této složky vám ovšem může hodně poškodit zdraví. Jedná se o základní prvek v procesu stavby kostí, takže je klíčový především u dětí. Pamatujte, že nedostatek i nadbytek není pro vaše tělo přínosný a měli byste se aktivně zajímat o to, jak na tom jste. Je známým faktem, že tento prvek získáváme především ze slunce.

Vypadá jako plevel a většina lidí ho hubí. Ve skutečnosti jde o léčivku, která ty nejznámější dokáže strčit do kapsy

Pharmaceutical Bottle Medicine From Glechoma Hederacea

Člověk by často musel být zkušeným botanikem, aby dokázal hned identifikovat, co mu vlastně na zahradě roste. A zda je to rostlina, která je k užitku, nebo se naopak jedná o plevel, který je vhodné zahubit. Mnoho lidí tak dělá nevědomky chyby, kdy zlikvidují rostliny, které možná vypadají jako plevelovité, ale ve skutečnosti se jedná o výjimečné léčivky. Jednou z takových je i popenec. Je to plevel?

S hmyzem i škůdci zatočí správné rostliny. Jejich vůně na některé otravné živočichy zabírá lépe, než drahé páchnoucí repelenty

Fresh Basil With Water Drops Closeup Growing Window Herbs

Hmyz může být sice užitečný, ale pro mnohé z nás je velmi nepříjemný. A jsou i druhy, které můžeme označit za škůdce a které vadí jak člověku, tak i některým rostlinám. Bojovat proti hmyzu a škůdcům lze různými způsoby. Řada lidí nejčastěji sáhne po repelentech. Ty koupí v obchodě a doufají, že pomohou. Někdy ano, ale negativem může být chemické složení a nevábná vůně. Přitom obojí sedá nahradit. Jak? Přírodou.

I ten nejodolnější plevel se dá zlikvidovat. Pomůže k tomu síla přírody, na kterou moderní pěstitelé dávno zapomněli

Wheat Ears With Cornflowers Field Summer July Day

Mnozí už několik let svádí nekonečný boj s odolným plevelem, který se objevuje jak na jejich zahradách. A to jak na přístupových chodníčcích, tak i na příjezdových cestách u domu. Zlikvidovat ho není úplně jednoduché, ale často jenom proto, že mnozí zapomínají na jednoduché, přírodní postupy, které už dávno nahradila chemie. Ta však nemá až tolik benefitů, jak si mnozí myslí. Co je lepší? Sůl V kuchyni ji má každý.

Neplýtvejte jedlou sodou na pečení, nebo při pálení žáhy. Její nejlepší benefit oceníte na zahradě při pěstování populární zeleniny

Tomatoes Branch

Jedlá soda je v domácnostech poměrně známou látkou. Jedná se o prášek, který není nijak drahý a který je využíván na řadu věcí. Může pomoci, pokud nás trápí pálení žáhy. Také se může používat na pečení, jako alternativa ke kypřícímu prášku. Při smíchání s vodou však funguje i jako čistič. Další vlastností jedlé sody je změkčování vody. Málokdo však tuší, že se dá použít také na zahradě. Velmi jednoduše a zároveň efektivně.