Levandule je oblíbená především pro svou vůni, zaujme ale i fialovými květy a léčivými vlastnostmi. Kvůli těm se ostatně používá už po staletí. Uklidňuje, ulevuje od bolesti, má antibakteriální vlastnosti a podporuje trávení.
Rajčatová polévka nebo omáčka, pizza i taštičky z listového těsta. Všechna jídla mají jedno společné, k jejich přípravě se používá rajčatový protlak, jinak také passata nebo pyré.
V české kuchyni červenou řepu spíše nenajdete. Přitom je to druh zeleniny, která je pro naše tělo velmi užitečná. Můžete ji jíst syrovou, strouhanou, ale také se často peče nebo se dá zavařit.
Černý bez je rostlina, která má mnoho zdraví prospěšných vlastností a je oceňována v přírodní medicíně. Plody mají analgetický účinek, zatímco květy pročišťují organismus.
Patří mezi nejinspirativnější šéfkuchaře, natáčí zábavná videa a umí si udělat legraci ze sebe i svého okolí, protože i jeho bližní podstupují nesnadné kulinářské výzvy, které následně sdílí na svém kanále YouTube.
Džem připravený z pampelišek je sladký jako med, ale navíc je voňavý a má zlatou barvu. Kromě toho má také zdraví prospěšné a léčivé vlastnosti.
Brambory jsou velmi oblíbenou zeleninou, kterou můžete vidět téměř na každém talíři. Můžete si je koupit po celý rok nebo si je sami vypěstovat a mít zásoby na celou zimu.
Jaro je vynikající čas pro posílení těla a jednou z nejlepších metod je zahrnout sklenici čerstvě vymačkané domácí šťávy do svého denního menu. Máme pro vás pár šťáv, které se vyplatí pít právě na jaře.