Pro milovníky pesta přinášíme skvělý recept této lahůdky, která zároveň zatočí s anémií

Hlavní přísadou lahodného a velmi zdravého pesta je v českém znění všemi oblíbená petržel, ale v původním italském receptu se do pesta přidává bazalka. Ať už zvolíte českou, nebo italskou verzi, obě vám udělají dobře po chuťové i zdravotní stránce. Pesto je velmi oblíbenou součástí kdejakých receptů, často se v dnešní době používá také jako pomazánka na toust nebo jako dip k lehkým letním pokrmům.

Grilování si užíváme do doby, než se dostaví zažívací potíže. Zkuste to tentokrát zdravěji

Počasí konečně vypadá, že už bude opravdu letní, a tak přišla velmi oblíbená sezóna grilování. To ovšem velmi často znamená nezdravě upravené potraviny, které velmi zatěžují zažívání, a také přejídání. Velká spousta lidí grilování sice miluje, ale neumí grilovat tak, aby je po vydatném obědě netrápily zažívací problémy v podobě bolesti žaludku, pocitu plnosti, přejedení, nebo dokonce bolesti střev. Pokud byste rádi začali grilovat zdravěji, bez zatěžování těla, vyzkoušejte naše způsoby.

Šípky dokonale posílí zdraví, ale někteří je plení jen kvůli výdělku. Na mnohé zájemce proto nezbývá

Šípky jsou často velmi podceňované. Kolem typických keřů možná mnohdy chodíme, ale neuvědomujeme si, jak mohou být prospěšné. Řada lidí zná populární šípkový čaj, ale už ne to, jak může lidskému organismu prospět. Přitom právě plody keřů, které dozrávají na podzim, jsou pro tělo doslova blahodárné. A pokud nasbíráte šípků víc, než zvládnete spotřebovat, můžete je prodat a docela slušně si přivydělat. Výrobci čajů vám za ně doslova utrhnou ruce!

Domácí organické hnojivo rostliny nejlépe přijmou. Jeho výroba je velmi snadná

Organické hnojivo vzniká rozkladem látek rostlinného a živočišného původu, které zvyšují množství humusu v půdě, a tím i její propustnost. Obsahuje hnůj nebo kejdu, guáno, slámu ale i zbytky ze zelených částí rostlin. Živiny vznikající rozkládáním organických látek rostlina vstřebává mnohem lépe než hnojiva anorganického původu. Značnou výhodou organického hnojení je především to, že rostlina živinné látky přijímá pomalu a vystačí s nimi dlouhou dobu.

Zmrazením prodlužujeme trvanlivost potravin, ale chybným rozmrazováním ohrožujeme kvalitu i naše zdraví

Existuje několik způsobů, jak maso rozmrazit. Všechny ale nejsou bezpečné pro naše zdraví. Nejlepší metodou je rozmrazení masa v ledničce. Není to ale nejrychlejší, protože v lednici se maso bude povolovat několik hodin. Jestliže tedy potřebujete hovězí nebo drůbeží maso mít k dispozici co nejrychleji, můžete použít některý z následujících tipů.  Pomoci může studená voda Jestliže chcete mít maso rozmrazené zdravě, vložte ho do studené vody.

Nejčastější chyby při nakládání okurek mohou výrazně ohrozit jejich chuť

Při nakládání okurek se většina z nás řídí receptem používaným po celé generace. I při dodržení všech popsaných bodů se však můžeme dopustit chyb, které mohou ohrozit výslednou chuť této nakládané zeleniny. Které jsou ty nejčastější? Říká se, že opakování je matkou moudrosti. Opakovat však můžeme i omyly, a to častokrát nevědomky. I ten nejpropracovanější recept nemusí vždy brát v potaz detaily, které výrazně ovlivní výsledek.

Známé začátečnické chyby při uzení mohou znehodnotit všechno lahodné maso

Už jste někdy udili maso? Pokud ne, tak je ten nejlepší čas to vyzkoušet. Není na tom nic složitého. Jde jen o to vyvarovat se několika základním chybám, které se týkají především výběru dřeva, přípravy masa nebo jeho uskladnění. Jestliže si dáte dobrý pozor na tyto body, máte dobrý předpoklad k úspěchu. K přípravě můžete využít následující druhy udíren: Cihlovou Dřevěnou Kovovou Příprava masa V první řadě se podíváme na to, jak správně připravit maso.