Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.
Lipové květy jsou velmi důležitou surovinou v bylinkářství. V dnešní době najdeme lékárnu na každém rohu a můžeme si koupit lék téměř na všechno.
Omezit plýtvání vždy stojí za to, zejména potom pokud jde o plýtvání jídlem a surovinami. Kolikrát se nám už třeba stalo, že nám od večeře zůstaly brambory.
Koktejly patří mezi oblíbené nápoje asi každého a bez kávy si mnoho lidí ani nedokáže představit jediný den. Co takhle zkombinovat koktejl a kávu v jeden nápoj?
Dýně získávají na oblibě nejen u nás, ale také ve světě. Pěstuje se několik desítek různých druhů, protože tato zelenina patří mezi nejchutnější a nejzdravější vůbec.
Bramboráky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které se připravují k večeři nebo jako občerstvení k večernímu posezení s přáteli u sklenice piva nebo skleničky vína.
Kysané zelí je oblíbené pro svou nezaměnitelnou chuť. Bývá na jídelníčku zejména na podzim nebo v zimě, kdy pomáhá posílit obranyschopnost těla.
Dýňový sirup bude velmi užitečný nejen v kuchyni. Vyrábíme dýňové koláče, dýňové hranolky, dýňové latté i džus. Oranžovou zeleninu lze připravit na tisíce způsobů. Po uvaření vždy zbydou semínka i slupka.