Domácí olej z chilli papriček uleví od bolesti, posílí imunitu a zažene trávicí obtíže

Nevíte, jak si pomoci od bolesti svalů? Můžete si doma snadno vyrobit olej z chilli papriček, které získávají na oblibě. Jsou velmi pálivé, ale našemu tělu také prospěšné. Olej pak můžete využít nejen jako mazání, ale také jeho používáním snížíte hladinu špatného cholesterolu. Pálivé papričky můžete využít i do salátů Papričky nejsou pro každého. Existuje mnoho druhů, které se dělí podle pálivosti. Nejčastěji se papričky přidávají do zeleninových salátů nebo omáček.

Nenáviděná i oblíbená červená řepa: naučte se ji připravit tak, aby si uchovala krásnou barvu

Nebývá oblíbená, protože si nese pachuť školních jídelen, kdy končila v květnících i pod stolem. Červená řepa je ale jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a základem mnoha chutných pokrmů, ať už jde o řepné carpaccio, boršč nebo pomazánku. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů a také je známá svou sytou rudou barvou, která však může zpracováním ztratit na intenzitě. Co za tím stojí a jak lze řepu připravovat?

Mrkvový sirup proti kašli zachutná dětem a jeho příprava nemůže být snazší

Na podzim na nás číhají mnohé problémy se zdravím. Můžete se potýkat například s nachlazením, chřipkou nebo jinými zdravotními komplikacemi, které se budou týkat hlavně horních dýchacích cest. Pokud do sebe nechcete cpát chemii, můžete zkusit přírodní prostředky, které budou fungovat jako prevence před nachlazením. Jak si vyrobit mrkvový sirup? Domácí sirup proti kašli je většinou účinnější než všechny prostředky, které koupíte v obchodech.

Blanšírování trvá pouhých pár minut, během kterých si zelenina uchová krásný vzhled i maximum živin

V jídelníčku každého z nás by neměla chybět čerstvá zelenina. Ne každý ji ale má rád, a proto je dobré znát způsoby, jak si ji připravit, abyste na ni měli opravdu chuť. Vařená zelenina není tolik dobrá, navíc se vařením ztrácí spoustu vitaminů. Jak můžete zeleninu blanšírovat a co to vlastně znamená? Blanšírování je velmi jednoduchá metoda úpravy Blanšírování zeleniny je způsob, jak ji upravit, aby byla chutná a zároveň v ní byly zachovány potřebné vitaminy.

Švestková tinktura v zimě zahřeje, ale především udrží spokojené trávení a dobrou náladu

Švestky jsou lahodné ovoce, ze kterého si můžete připravit nejen sladké dezerty nebo knedlíky, ale také tinkturu, kterou oceníte především v zimě nebo na podzim. Tinkturu můžete připravit několika způsoby, my vám poradíme, jak na to. Vlastnosti švestkové tinktury jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. Švestky už od pradávna fungují jako projímadlo Švestky jsou známé především v lidovém léčitelství. Používají se jako projímadlo. Obsahují pektin, který pomáhá zbavovat trávicí systém nežádoucích usazenin a toxinů.

Domácí kysané zelí nás udrží přes zimu fit. V jedné ingredienci ale mnoho lidí chybuje

Přežít ve zdraví celou zimu? Pak je na čase připravit si kysané zelí do zásoby! Kysané zelí patří mezi lokální superpotraviny, které jsou doslova za pakatel. Příprava není nikterak složitá, ale začátečníky může zarazit množství použité soli, kterou je nutné přesně odměřit, aby zelí chutnalo dobře. Kolik se ho musí použít na jeden kilogram zelí a jak připravit dokonalou vitamínovou bombu, která posílí organismus a ochrání před respiračními onemocněními?

Příprava domácích džemů je snadná. Stačí dodržet několik kroků a máme zásobu na celý rok

Zahrady jsou plné chutného ovoce, kterého máte tolik, že přemýšlíte, jak jej zpracovat a uchovat na zimu? Jistě jste už přemýšleli nad tím, že se pokusíte připravit džemy. Jedná se o velmi oblíbený způsob zpracovávání přebytků ze zahrad. Pravdou je, že na přípravě džemů opravdu není vůbec nic složitého, chce to jen trochu času, který je v dnešní moderní době velmi vzácný.

Opomíjené batáty se rozhodně vyplatí zařadit do jídelníčku. Jsou zdravé a nabízí nespočet variací

Batáty jsou sladké brambory, o jejichž existenci ví jistě každý. Jen malé množství lidí už si ale tyto sladké brambory s chutí dopřeje. Vědět byste ale měli to, že se čas od času vyplatí přidat je do svého jídelníčku. Batáty jsou sice sladké, ale rozhodně po nich nenaberete nadbytečné kilogramy a zároveň obsahují mnoho cenných látek. Proč byste neměli batáty na prodejních pultech zcela ignorovat, se dočtete níže v tomto článku. Sladké batáty je dokonce vhodné konzumovat pravidelně.