Kurkuma je víc než obyčejné koření. Přírodní nápoj z této rostliny udrží tělo i mysl v kondici

Zlatý nápoj s kurkumou uklidňuje žaludeční problémy, podporuje proces hojení ran a jizev. Stejně tak ho ale můžete použít při menstruačních bolestech a má antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Kurkuma má mnoho úžasných vlastností a pomůže vašemu tělu v mnoha ohledech, protože je velmi bohatá na živiny. Co dalšího vám toto koření přinese a jak ho ideálně konzumovat?

Bobkový list a hřebíček vytvoří neporazitelnou kombinaci, která zažene infekce i bolesti

Zima už je pomalu na ústupu, a tak se zdá, že žádné drobné infekce už nehrozí. Opak je ale pravdou. Počasí, které se často mění a rozhodně nás zatím nehýčká, otevírá cestu útoku virům a bakteriím. Naštěstí nám příroda dala účinnou zbraň proti nemocem. Nálev z bobkových listů a hřebíčku nejen posílí organismus, ale také usnadní rekonvalescenci v případě onemocnění.

Polévky patří do jídelníčku po celý rok. Zasytí a dodají tolik potřebné živiny

Pokud jste se rozhodli zařadit do jídelníčku polévky, jde o správný krok. Mají dobrou výživovou hodnotu, zasytí a zahřejí. Obzvlášť v případě chladného počasí přijdou vhod. Posilují imunitní systém a zlepšují trávení. Kvalitní polévka poskytne mnoho živin Optimální je, pokud základem polévky bude kvalitní vývar. Nejčastěji se používá zeleninový, drůbeží nebo hovězí. Do vývaru můžete přidat zeleninu, nudle, maso a bylinky.

Oblíbená okurková polévka bude ještě lepší díky jediné ingredienci, která zároveň posílí zdraví

Znáte tradiční okurkovou polévku? Dělá se z nakládaných okurek a patří mezi oblíbené polévky. Vaří se s kuřecím vývarem nebo vývarem z žeber. Někdo přidá i kostku bujonu, aby se zvýraznila její chuť. Okurková polévka je navíc rychlá, chutnat bude především těm, kteří mají rádi kyselé chutě. Některé hospodyňky přidávají do této polévky vaječný žloutek. Proč je dobré to tak dělat, vysvětlíme níže.

Domácí zavařeniny se stanou krásným dárkem, který lze snadno dozdobit podle fantazie

Vyrábíte si domácí marmelády, zavařujete okurky nebo drobné ovoce? Nestačí pouze skvělý recept, ale je důležité i vědět, jak a kde je správně skladovat! Průhledné sklenice Nejvhodnější jsou na zavařeniny průhledné, dobře uzavíratelné sklenice. Klasicky se používají zavařovací sklenice s praktickými uzávěry nebo sklenice s gumičkami. Pokud máte průhledné sklenice, skladujte je na temném místě, uzavřené ve skříni. Přísun světla zavařeninám nesvědčí.

Sýr feta okouzlí svou netradiční chutí. V kombinaci s rajčaty a lososem si ho zamilujete

Sýr feta má příjemnou smetanovou a slanou chuť. Obsahuje spoustu cenných látek pro naše tělo. Tento řecký ovčí sýr je skvělým doplňkem mnoha jídel a našel si své milovníky po celém světě. Pravý sýr feta se vyrábí bez přidání konzervantů a barviv a dokonale se kombinuje třeba s těstovinami a zeleninou. Vyzkoušejte jej například v těchto kombinacích. Sýr feta se vyrábí zvláštním procesem, díky kterému získává svou intenzivní chuť.