Existuje několik způsobů, jak maso rozmrazit. Všechny ale nejsou bezpečné pro naše zdraví. Nejlepší metodou je rozmrazení masa v ledničce. Není to ale nejrychlejší, protože v lednici se maso bude povolovat několik hodin. Jestliže tedy potřebujete hovězí nebo drůbeží maso mít k dispozici co nejrychleji, můžete použít některý z následujících tipů. Pomoci může studená voda Jestliže chcete mít maso rozmrazené zdravě, vložte ho do studené vody.
Při nakládání okurek se většina z nás řídí receptem používaným po celé generace. I při dodržení všech popsaných bodů se však můžeme dopustit chyb, které mohou ohrozit výslednou chuť této nakládané zeleniny. Které jsou ty nejčastější? Říká se, že opakování je matkou moudrosti. Opakovat však můžeme i omyly, a to častokrát nevědomky. I ten nejpropracovanější recept nemusí vždy brát v potaz detaily, které výrazně ovlivní výsledek.
Už jste někdy udili maso? Pokud ne, tak je ten nejlepší čas to vyzkoušet. Není na tom nic složitého. Jde jen o to vyvarovat se několika základním chybám, které se týkají především výběru dřeva, přípravy masa nebo jeho uskladnění. Jestliže si dáte dobrý pozor na tyto body, máte dobrý předpoklad k úspěchu. K přípravě můžete využít následující druhy udíren: Cihlovou Dřevěnou Kovovou Příprava masa V první řadě se podíváme na to, jak správně připravit maso.
V říjnu dozrávají šípky. V okolí obcí můžeme najít spoustu šípkových keřů. Sbírat můžeme ty z růží planých, ale i pěstovaných. V zimě si pak můžete připravit například šípkový…
Možná jste už na vlastní kůži zažili sílu bylinek. Pokud na jejich moc nedáte dopustit, nezapomeňte si udělat pořádné zásoby na zimu, ať vám nechybí…
Cukety jsou bezesporu skvělé a jejich pěstování je natolik nenáročné, že je lze na zahradách prakticky po celé České republice spatřit ve velkém množství. Určitě…
Tuhle zdravou pochoutku plnou vitamínů si můžete připravit v průběhu celého roku, nemusíte nutně čekat na sezónu jablek. Stačí mít k ruce zásobu vyzrálých plodů z obchodu…
Rajčatový džus 1. Plně zralá rajčata opereme pod sprchou,rozkrájíme,podlijeme přiměřeným množstvím vody a rozvaříme při teplotě 90°C.Po rozvaření hmotu propasírujeme nejdříve na sítech s většími…
Opadané ovoce nebo zralá jablka omyjte, jádřince vypíchněte. Jablka nakrájejte na čtvrtky. Špatná místa dost široce vykrojte. Slupky a jadřince pokud možno dále zpracujte, protože…
Co budeme potřebovat? Listové těsto Jablka (asi 4-5 ks) Skořice Cukr krystal Strouhanka Rozinky Ořechy (vlašské) Vejce Postup přípravy štrůdlu 1) Listové těsto rozdělíme…
Ingredience na přípravu 500 g vepřové plece sůl 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce sádla 200 ml masového vývaru 300 g jablek 1 lžička…