Recepty na nakládané okurky jsou obvykle velmi jednoduché a zvládne je téměř každý.
Mrkev představuje populární druh kořenové zeleniny, ceněný pro svou snadnou pěstovatelnost a bohatý obsah vitaminů.
Saláty představují klíčový prvek zdravé stravy na celém světě. Díky pestré škále ingrediencí, rozmanitosti typů a jednoduchosti přípravy se těší trvalé oblibě mezi lidmi.
Paprika je všestranný plod, který je základem kuchyní od Mexika přes Maďarsko až po Indii a Itálii.
Sezóna domácích rajčat je na konci. Jistě chcete, aby vám úroda vydržela velmi dlouhou. Na druhou stranu možná také potřebujete, aby vám část úrody ještě dozrála. V obou případech můžete využít pár jednoduchých tipů a triků, abyste toho dosáhli. Není na tom nic těžkého. Musíte se jen držet pár zásadních pravidel. Díky tomu si uchováte domácí (i kupovaná) rajčata po dlouhou dobu. Nedávejte je do lednice Dokud jsou plody pevné a nezralé, nedávejte je do lednice. Nízké teploty a vysoká vlhkost naruší strukturu i chuť. Místo toho je nechte venku na kuchyňské lince při pokojové teplotě, dokud nebudou naprosto zralá.
Brambory jsou velmi oblíbenou surovinou, obzvláště u nás v České republice. Skrývají v sobě mnoho benefitů. Jeden z nich je i jejich všestrannost, kdy z nich zvládneme uvařit jak sladká, tak slaná jídla, a to na spoustu různých způsobů. Je to tak surovina, která nás jen tak neomrzí. Její jedinou nevýhodou je občas doba přípravy. Pokud totiž brambory vaříme, měli bychom si na tuto činnost vyhradit aspoň dobrých patnáct minut, a to pouze v případě, že jsou brambory nakrájené na relativně malé kousky. Jak tedy přípravu urychlit, pokud na vaření tolik času nemáme?
Dýně si cestu do českého jídelníčku prokousávají pozvolna, což je velká škoda pro tuzemské strávníky. Většina z nás je tak zná hlavně jako základní rekvizitu amerického Halloweenu. Z dýní však lze připravit nejen chutné a zdravé krémy, ale můžete z nich připravit také hlavní chod, a dokonce i dýňové těstoviny. Dýní je přitom mnoho různých druhů a každý se hodí k něčemu jinému. Obecně však platí, že jsou plné vitamínů A, C a E a také celé řady dalších důležitých látek, jako jsou železo, draslík nebo hořčík.
Je to velmi smutné, ale mnoho lidí si myslí, že na gril patří jen maso. Vůbec to není pravda. Zelenina chutná také úžasně a přidáte do svého jídelníčku i trochu zdraví a vitamínů. Některé druhy zeleniny chutnají jednoduše skvěle na grilu, a proto je musíte vyzkoušet. Zde máte seznam druhů zeleniny, které se úžasně hodí na zahradní grilování a zaručeně si na nich pochutnáte. Papriky a houby Papriky stačí rozkrojit na poloviny a odstranit semínka. Potom je grilujte, dokud nebude slupka dokonale opečená. Jestli máte rádi houby, můžete si je připravit také na grilu. Portobello houby chutnají naprosto dokonale.