Elixír mládí se skrývá ve známé zelenině, která je pro českou kuchyni typická

O konzumaci listové kapusty se říká, že je velmi zdravá a měla by se alespoň čas od času objevit v jídelníčku každého z nás. Dříve byla pěstovaná na oknech v truhlících jako okrasná rostlina. Dnes již máme okrasnou kapustu, která tuto funkci zastává, a listovou kapustu si necháváme jen pro konzumaci. Všichni dobře víme, jak zdravou potravinou je pro naše tělo. Málokdo už ale ví, že právě tato kapusta dokáže každému z nás prodloužit mládí.

Odhalte tajemství barvy modrých brambor. K těm žlutým už se nebudete chtít vrátit

Modré, nebo chcete-li, fialové brambory jsou velice podobné těm klasickým. I když se vzhledově dost liší, jejich chuť je velmi podobná. Ti, kdo modré brambory ochutnali, tvrdí, že mají intenzívnější chuť. Může se stát, že někoho odradí právě modrá barva, byla by to ale škoda. Protože za tímto zbarvením se skrývá poměrně silná látka, která je prospěšná lidskému zdraví. Nejedná se o nic nového… Modré brambory jsou známé již od 19.

Vyzkoušejte neobvyklý recept z brambor, který podpoří vaši krásu

Brambory patří k těm nejvíce používaným plodinám v české kuchyni, jedná se o nejlepší přílohu všech dob. Ať už milujete brambory v podobě hranolek, měsíčků, nebo jako bramborovou kaši, určitě nám dáte za pravdu, že si bez brambor už život představit nedokážete. Jejich skvělé účinky však nekončí u dobré chutě. Objevte jejich úžasné vlastnosti pro lidské zdraví. Brambory se v české kuchyni používají od pradávna, vařený brambor s máslem chutná nejlépe k dobře pečenému masu.

Užijte si chuť česneku naplno a použijte ho v kuchyni dle nejlepších receptů

Kdo by nemiloval česnek? Jeho silně aromatickou vůni a dokonalé přínosy pro zdraví? Jeho účinky jsou přímo antibiotické. Jedná se o nejoblíbenější koření rozšířené po celém světě. Má velmi široké využití. Zjistěte, jak ho zpracovat tak, aby jeho chuť byla zvýrazněna a nepřišel o své prospěšné vlastnosti.  Nejideálnější pro maso Česnek je nejideálnější pro vepřové, telecí a jehněčí maso. Nejčastěji ho využijeme třený se solí nebo lisovaný.

Salátová sezóna je v plném proudu. Přinášíme přehled těch nejzdravějších druhů

Vychutnat si salát v tomto letním období nebude nic složitého. Navíc mnoho lidí jej pěstuje na zahradě. Sezóna salátů je již v plném proudu. Když je však chcete jíst kvůli výživové hodnotě a chuti, měli byste vzít v úvahu, který z nich bude nejlepší. Jak je na tom řeřicha, ledový salát a jiné druhy? Který vyberete? Bez ohledu na to, jaký typ salátu vyberete, nezapomeňte na to nejdůležitější.

Zařiďte si na balkoně malou zahrádku. Tyto druhy zeleniny či ovoce si zde vypěstujete

Ne každý má to štěstí mít krásnou a velkou zahradu, na které si může vypěstovat jak ovoce, rostliny, tak i zeleninu. Pokud máte ale balkon, jistě ho k pěstování využijte! Jedná se o součást bytu, která nemusí sloužit pouze pro mokré oblečení. Zařiďte si malou balkonovou zahrádku a mějte zdravé ovoce a zeleninu i vy. Jaká zelenina a ovoce lze pěstovat na balkoně?

Většina lidí ji vyhazuje, a přitom je nabitá živinami. Nať z mrkve není žádný odpad

Většina z nás má ve zvyku oddělit nať mrkve od kořene, zpracovat pouze kořen a nať zlikvidovat. Nevyhazujte ji. Nať obsahuje největší množství vitaminů a zdraví prospěšných látek. I z natě se dá skvěle uvařit, zkuste ji přidat do přípravy různých pokrmů. Můžete ji použít spolu s čerstvými bylinkami při přípravě polévek, salátů nebo třeba pesta. Jaké vitaminy vám nať dodá Nať z mrkve obsahuje vitaminy, které vám dodá i její kořen.

Ředkvičku můžeme sklízet od jara do podzimu, na skladování ale pozor

Ředkvička je právem považovaná za královnu jarní zeleniny. Je zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínu K a C a také betakarotenu, stejně jako kyseliny listové, vápníku, hořčíku, draslíku a zinku. Dokáže snížit krevní tlak a stimuluje chuť k jídlu, čímž zlepšuje fungování trávicího systému. Ředkvička toho ale umí ještě mnohem víc. Zdravé vlasy i játra Především zlepšuje fungování jater. Eliminuje pálení žáhy a je vynikajícím doplňkem stravy pro lidi se sníženou imunitou.