Ovoce a zeleninu nestačí umýt ve vodě. Efektivnější je roztok s octem nebo solí

Pokud nekupujete veškeré jídlo u bio pěstitelů nebo malých domácích dodavatelů, pravděpodobně jste si vědomi toho, že potraviny, a zejména ovoce a zelenina, které konzumujete, bývají chemicky ošetřeny kvůli větší trvanlivosti, menší kazivosti a atraktivnějšímu vzhledu. Pesticidy a lešticí látky však nejsou rozpustné ve vodě, takže klasické omytí v proudu vody nás zbaví maximálně prachu. Jak tedy postupovat, abychom se zbavili co největšího množství chemických látek na povrchu našeho ovoce a zeleniny?

3 tipy na zpracování dýně Hokkaidó

Pokud máte doma dýni a nevíte co s ní, inspirujte se našim článkem, ve kterém vám prozradíme 3 tipy, jak z ní připravit chutný a zdravý pokrm. Dýně je možná tak trochu opomíjenou zeleninou na našich talířích, ale je velmi zdravá a našemu tělu prospěšná. Své uplatnění najde nejen její dužina, která je lehce nasládlá a snadno stravitelná, ale i její semínka, z kterých se vyrábí dýňový olej.

Jak se uchovává křen

Křen patří mezi rostlinu hojně využívanou v lidovém léčitelství. Křen působí zejména antibakteriálně, ale jeho účinky jsou rozsáhlejší. Využívá se pří léčbě zánětu průdušek, při…

Jak pěstovat česnek

Česnek má mnoho lidí rádo zejména kvůli jeho pronikavé chuti, podobně jako chilli, pažitku, ředkvičky, pálivé papričky… Většina domácností ho používá jako koření. Léčitelé by…

Jak pěstovat brambory

Možná ani netušíte, že pěstování vlastních brambor umí připravit neopakovatelný zážitek. Vytáhnete nať, opatrně rozhrnete brázdu a do dlaní se vysypou nádherné žlutavé a čerstvé…