Tato kuchyně patří mezi ty nejbohatší na světě. Je svěží a lehká, má příjemné bylinkové a citrusové aroma a díky tomu počet jejích příznivců každý rok roste a roste.
Je prokázané, že kokosový olej má blahodárné účinky na vlasy, pokožku, nehty, ale i lidský organismus.
I běžné jídlo ve velkých dávkách může člověka otrávit. Našli jsme pár potravin, které třeba každý den konzumujete, a ani nevíte, že se jedná o jedovatou látku. Dejte tedy při jejich konzumaci pozor.
Křen patří mezi rostliny, které jsou spojovány především s Velikonocemi. Má ale štiplavou chuť, která nemusí sednout každému. Obsahuje spoustu látek, které příznivě ovlivňují naše zdraví.
Nemůžete v noci spát? Možná je na vině váš jídelníček, konkrétně večeře. Ta by neměla být příliš těžká na trávení ani příliš kalorická, měla by pokrýt asi 15–20 procent denního příjmu energie.
Pampelišku známe všichni. Je to medonosná a pylonosná květina, jejíž semena se šíří vzduchem do vzdálenosti až 500 metrů od mateřské rostliny. Je považovaná za plevel, ale přesto má mnohé zdravotní přínosy.
Chia semínka se těší v posledních letech neskutečné oblibě, řadí se mezi hity ve zdravé výživě a ne nadarmo získala členství v klubu superpotravin. Proč jsou tato malá nenápadná semínka z jižního Mexika zázrakem, co obsahují a komu pomohou? Kdo by se jim naopak měl vyhnout? Poklad Aztéků s léčivými účinky Chia semínka pocházejí z rostliny, která nese název šalvěj hispánská a pochází z horské oblasti dnešního jižního Mexika a severní Guatemaly.
Tato malá nenápadná rostlinka bývá často přehlížena, přitom obsahuje mnoho cenných složek, které přispívají ke správnému fungování našeho těla. Do stravy by ji měli zařadit hlavně lidé s anémií a těhotné ženy. Nejlepší na řeřiše je, že ji můžete pěstovat na parapetu celý rok. Co to je řeřicha a jaké jsou její výhody Řeřicha je rostlina, která je příbuzná se zelím a podobnými plodinami. Má pikantní chuť a intenzivní vůni.