Také vaše babička říkávala „jedno jablko denně a doktora netřeba“? Na tomto přísloví je určitě něco pravdy.
V mnoha druzích ovoce se setkáváme s jadérky. Větší obvykle hned vyhazujeme, ale u těch menších často váháme. Ukazuje se, že uvnitř některých populárních plodů jsou ve skutečnosti semínka, jejichž konzumace může být zdraví nebezpečná.
Jste milovníky pomerančů, ale nevíte, co udělat s jejich kůrou, které máte dostatek? Poradíme, jak ji využít v domácnosti, aby nepřišla vniveč.
Domácí džemy a marmelády jsou výtečné k snídani, chutnají skvěle v dezertech nebo v dortech, ale také jsou úžasným doplňkem k pečenému masu. Dokonce se přidávají také do omáček nebo se jimi ozvláštňují nápoje.
Náročný den v práci nebo celý den péče o děti jsou ideálním důvodem, proč si dopřát trochu péče o své tělo.
Již naše babičky a prababičky používaly tinkturu z černého rybízu. Při nachlazení jde o nedocenitelný lék. Černý rybíz ale dokáže také snížit cholesterol nebo vyrovnat hladinu cukru v krvi.
Antioxidanty jsou velmi důležité chemické sloučeniny, které neutralizují volné radikály v našem organismu. Díky tomu mají velmi pozitivní vliv na naše zdraví, vzhled a vitalitu.
Meruňky patří mezi oblíbené druhy ovoce, po kterých se vyplatí sáhnout nejen v případě, že vás trápí nějaký zdravotní problém. Můžete si je koupit v obchodě nebo je vypěstovat na zahradě.