Mnoho lidí sušené švestky nepojídá, protože se obává jejich kalorické hodnoty.
Náročný den v práci nebo celý den péče o děti jsou jedinečným důvodem, proč si dopřát trochu péče o své tělo.
Švestky jsou luxusní ovoce, které se hodí nejen do koláčů a povidel, ale také je můžete použít při péči o svou pokožku.
Některé potraviny nejsou vhodné ke skladování v lednici při nízkých teplotách.
Prořezávání malin je důležité hlavně pro zlepšení zdraví keřů. Tímto způsobem zabráníme vzniku nebezpečného plísňového onemocnění, které způsobuje umírání výhonků. Řezání malin také snižuje výskyt škůdců a připravuje keře na zimu.
Brusinkový džus si můžete koupit v obchodě, ale mnohem snadnější bude udělat si ho doma, protože budete vědět, co do něj dáváte.
Také vaše babička říkávala „jedno jablko denně a doktora netřeba“? Na tomto přísloví je určitě něco pravdy.
V mnoha druzích ovoce se setkáváme s jadérky. Větší obvykle hned vyhazujeme, ale u těch menších často váháme. Ukazuje se, že uvnitř některých populárních plodů jsou ve skutečnosti semínka, jejichž konzumace může být zdraví nebezpečná.