Kořeny červené řepy patří mezi oblíbenou zeleninu nejen u nás, ale také u našich sousedů. Můžete si ji připravit několika různými způsoby – usmažit, péct, přidat ji syrovou do salátů nebo z ní uvařit skvělou polévku. Má vysoký obsah cukru a patří asi mezi nejsladší zeleninu, kterou u nás můžete koupit. Konzumace červené řepy by měla být s mírou, právě kvůli obsahu cukru Jak může červená řepa ovlivnit lidské tělo? Například umí snížit krevní tlak.
Rostlinné oleje mají mnohé způsoby využití, nejsou vhodným produktem pouze do kuchyní, ale umí pomoci také jinde. Olivové a kokosové oleje jsou známé pro své blahodárné účinky na pokožku a různé kožní problémy. Co se týká hřebíčkového, eukalyptového či levandulového oleje, i ty mají své silné stránky. Také olej z citronové trávy skrývá mnoho prospěšných vlastností. S čím vším vám olej z citronové trávy dokáže usnadnit život?
Modré, nebo chcete-li, fialové brambory jsou velice podobné těm klasickým. I když se vzhledově dost liší, jejich chuť je velmi podobná. Ti, kdo modré brambory ochutnali, tvrdí, že mají intenzívnější chuť. Může se stát, že někoho odradí právě modrá barva, byla by to ale škoda. Protože za tímto zbarvením se skrývá poměrně silná látka, která je prospěšná lidskému zdraví. Nejedná se o nic nového… Modré brambory jsou známé již od 19.
Muffiny jsou velmi populární pochoutkou, která není ani tak složitá na přípravu. Základem je však forma, tedy speciální plech, který je tvarovaný pro přípravu jednotlivých kousků. Málokdo ale ví, že daný plech má i další zajímavé využití. Přijde vhod především v letním období, na každé zahradě. Léto jako ideální doba na grilování V létě obvykle trávíme na zahradě každou volnou chvíli. Ne však proto, že se zde pouze staráme o zasazené rostliny a plodiny.
Brambory patří k těm nejvíce používaným plodinám v české kuchyni, jedná se o nejlepší přílohu všech dob. Ať už milujete brambory v podobě hranolek, měsíčků, nebo jako bramborovou kaši, určitě nám dáte za pravdu, že si bez brambor už život představit nedokážete. Jejich skvělé účinky však nekončí u dobré chutě. Objevte jejich úžasné vlastnosti pro lidské zdraví. Brambory se v české kuchyni používají od pradávna, vařený brambor s máslem chutná nejlépe k dobře pečenému masu.
O tom, jaké má například zelený čaj nebo heřmánek výhody, vám jistě nemusíme zdlouhavě povídat. Miliony lidí po celém světě milují chuť lahodného čaje, dokonce s ním řeší mnoho zdravotních potíží. Ale věděli jste, že takový vylouhovaný pytlík s čajem, který běžně vyhodíte, může být dále používán? Například na zahradě, kde dokáže nahradit hnojivo? Ale také dokáže vyčistit nábytek a jiná místa. Přírodní hnojivo Při pěstování rostlin bude potřeba použít hnojivo.
Rostliny či okrasné keře by v zahradě neměly v žádném případě chybět. Zdobí prostor a dělají nám radost. Ovšem věděli jste, že mnoho okrasných rostlin a keřů může obsahovat jedovaté látky? Někdy se stačí otřít holou kůží o rostlinu, a způsobíte si nepříjemné podráždění pokožky. U alergika mohou nastat otoky či dýchací potíže. Které rostliny patří mezi ty nejvíce jedovaté? Skočec obecný Znáte jeden z nejjedovatějších keřů světa? Jeho krásný vzhled nadchne každého kolemjdoucího.
Nemusíte používat chemické přípravky na odstranění škůdců z vaší zahrady. Je možné využít i domácí ingredience, jako je droždí, které běžně skladujeme v lednici či ve spíži. Dále také cibuli, česnek nebo jedlou sodu. Všechny suroviny mají antibakteriální účinek a dokonale působí proti mšicím, roztočům i jiným škůdcům. Na druhou stranu budou mít pro rostlinu pozitivní vliv a podpoří jejich růst. Cibule Cibule i česnek jsou známé pro své antibakteriální účinky.