Mrkev má svůj vlastní den, který se slaví 4. dubna. Je to den, kdy mohou všichni konzumovat tuto skvělou zeleninu, která má spoustu vitaminů a také jiných látek, které pomohou našemu tělu.
Brukvovitá zelenina, tedy zelí, květák a brokolice, obsahuje mnoho cenných vitamínů a minerálů.
Mrkev patří mezi zeleninu, která má pro zdraví mnoho prospěšných vlastností. Působí příznivě na zrak, zlepšuje metabolismus a činnost imunitního systému.
Ředkvičky jsou krásně barevná zelenina, kterou budete milovat. Dá se snadno vypěstovat na zahradě a obsahuje živiny, které jsou pro naše tělo prospěšné.
Červená řepa patří mezi suroviny, které buď milujeme, nebo nesnášíme. O Velikonocích ji velmi často najdete na jídelních stolech.
Brambory patří mezi nejoblíbenější přílohu a jsou základem tuzemského jídelníčku už několik staletí, přestože původně přišly z Ameriky.
Křen patří mezi rostliny, které jsou spojovány především s Velikonocemi. Má ale štiplavou chuť, která nemusí sednout každému. Obsahuje spoustu látek, které příznivě ovlivňují naše zdraví.
Přepichování rajčat je činnost, kterou možná většina lidí nezná. Pro zahradníky to ale není žádná neznámá věc, protože se jí věnují již nějakou dobu. Mnohdy ji znají i pod jiným názvem. Někteří označují stejnou činnost jako takzvané pikýrování, u některých se objevuje i pojem prošívání – jiný význam slova pikýrovat, vycházející z anglického “prick out“. Vždy jde ale o činnost stejnou a jestli to neuděláte včas, mohou rajčata uschnout nebo se jinak znehodnotit.