Paprika je křupavá zelenina, která je velice oblíbená a stojí za to ji jíst co nejčastěji. A to hlavně v případě, pokud dáváte přednost po domácku vypěstovaným paprikám před těmi kupovanými.
Křen by neměl hrát pouze vedlejší role na našem talíři. Většinou se používá jen jako doplněk k velikonočním jídlům, k masu a jiným hlavním pokrmům. V této podobě však naplno nevyužijeme jeho potenciál.
Při pěstování okurek je důležitá nejen poloha, zalévání a hnojení, ale také výběr správné společnosti pro vývoj rostlin. Promyšlené plánování zeleninové zahrady zaručí svěží růst a bohatou úrodu okurek v letní sezóně.
Tato zelenina nepřitahuje jen svou zajímavou chutí, ale může být pastvou i pro naše oči. Má příjemnou zelenou barvu a zajímavý tvar.
Vaření brambor nemusí být vůbec žádná věda, pokud budete vědět, jak na to. Mnoho lidí si je sice jistých, že vědí, jak tuto oblíbenou přílohu uvařit, ale při samotné činnosti dělají mnoho chyb.
Podle odborníků by měl každý člověk denně sníst alespoň 500 g zeleniny. Pro někoho je to množství, které sotva zvládne za týden, pro někoho je to zase porce, kterou několikrát překročí.
Díky netradiční přípravě se z řepy stane skutečná lahůdka. Zároveň si zachová všechny důležité látky
Pozitivní vlastnosti řepy jsou stále známější. Tato zelenina je velmi zdravá a navíc je levná a snadno dostupná. Z řepy můžeme rychle vykouzlit spoustu zajímavých jídel a občerstvení. Způsobů přípravy je velmi mnoho.
Jestli nevíte, jak připravit dokonalé zelí, přinášíme geniální triky, které v kuchyni pomohou. Pokud máte zelí tvrdé a vláknité, většinou nepomůže ani skvělá nádivka. Pomocí jednoduchých metod ale můžete vytvořit jídlo, které bude dokonalé.