Správně spařit zelí už dnes umí málokdo. Moderní metody ho ale připraví stejně dobře

Jestli nevíte, jak připravit dokonalé zelí, přinášíme geniální triky, které v kuchyni pomohou. Pokud máte zelí tvrdé a vláknité, většinou nepomůže ani skvělá nádivka. Pomocí jednoduchých metod ale můžete vytvořit jídlo, které bude dokonalé. Správně spařené zelí dokáže v jídle hodně. Jak to udělat, aby bylo zelí lahodné?

Jak správně spařit zelí?

Kuchařky nebo hospodyňky si většinou kladou otázku, jak správně spařit zelí. Naše maminky i babičky měly toto v malíčku, protože věděly, jak správně hlávky zelí poskládat tak, aby se v hrnci uvařily rovnoměrně. Pokud už vypadaly listy podle představ a byly měkké, vyndaly je z vody. Bohužel nezkušení kuchaři mohou namítat, že nepoznají, kdy jsou listy správně spařené.

Mohlo by vás zajímat:  Túje jsou citlivé na vodu i živiny. Jejich hnědnutí ale může zavinit i domácí mazlíček

Mohou se také snadno popálit, navíc listy nebudou vypadat přesně tak, jak si přáli. Zelí na kapustové závitky ale můžete připravit i jiným způsobem, aby listy nejen skvěle vypadaly, ale byly také chutné. Jak tedy listy spařit? Můžete je připravit v troubě. Je to jednoduchá metoda, která přinese dobré výsledky.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava zelí krok za krokem

Seřízněte zeleninu na spodní straně, kde je nejtěžší část. Zelí dejte na pečicí papír a zavažte z obou stran. Troubu si mezitím předehřejte na 200 stupňů. Dejte do ní zelí a takto pečte asi 25 minut. Po vytažení z trouby zeleninu nechte vychladnout a pak už můžete balit závitky. Trouba je ale pouze jedna metoda, existuje jich mnohem více. S pomocí mikrovlnné trouby to zvládnete také.

Mohlo by vás zajímat:  Listy čerstvého špenátu z parapetu rovnou do talíře. Pěstování je velmi snadné a rychlé

Nařízněte hlávku a vložte ji do mikrovlnné trouby. Ohřívejte asi pět minut na nejvyšší výkon. Zelí sice nebude vypadat tak dobře jako z obyčejné trouby, ale můžete listy použít na závitky a možná budete překvapeni, jak skvěle chutnají. Zelí pak můžete připravit i za studena. Dejte hlávku zelí do mrazáku na celou noc, pak rozmrazte – listy budou měkké a připravené k použití.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-cook-cabbage
Přidat na Seznam.cz