Podle odborníků by měl každý člověk denně sníst alespoň 500 g zeleniny. Pro někoho je to množství, které sotva zvládne za týden, pro někoho je to zase porce, kterou několikrát překročí.
Díky netradiční přípravě se z řepy stane skutečná lahůdka. Zároveň si zachová všechny důležité látky
Pozitivní vlastnosti řepy jsou stále známější. Tato zelenina je velmi zdravá a navíc je levná a snadno dostupná. Z řepy můžeme rychle vykouzlit spoustu zajímavých jídel a občerstvení. Způsobů přípravy je velmi mnoho.
Jestli nevíte, jak připravit dokonalé zelí, přinášíme geniální triky, které v kuchyni pomohou. Pokud máte zelí tvrdé a vláknité, většinou nepomůže ani skvělá nádivka. Pomocí jednoduchých metod ale můžete vytvořit jídlo, které bude dokonalé.
Nezáleží na tom, jestli pracujete se salátovými, nebo kyselými okurkami. Pokud z nich odstraňujete slupku, většinou ji pravděpodobně vyhodíte do koše.
Mrkev má svůj vlastní den, který se slaví 4. dubna. Je to den, kdy mohou všichni konzumovat tuto skvělou zeleninu, která má spoustu vitaminů a také jiných látek, které pomohou našemu tělu.
Brukvovitá zelenina, tedy zelí, květák a brokolice, obsahuje mnoho cenných vitamínů a minerálů.
Mrkev patří mezi zeleninu, která má pro zdraví mnoho prospěšných vlastností. Působí příznivě na zrak, zlepšuje metabolismus a činnost imunitního systému.
Ředkvičky jsou krásně barevná zelenina, kterou budete milovat. Dá se snadno vypěstovat na zahradě a obsahuje živiny, které jsou pro naše tělo prospěšné.