Domácí džemy a marmelády jsou výtečné k snídani, chutnají skvěle v dezertech nebo v dortech, ale také jsou úžasným doplňkem k pečenému masu. Dokonce se přidávají také do omáček nebo se jimi ozvláštňují nápoje.
Listy květáku jsou jedlé, bohužel ne každý si je tohoto faktu vědom, a proto tato část zeleniny často končí v koši.
Všichni, kteří mají rajčatové keře v zahradách, netrpělivě čekají na bohatou úrodu, aby si mohli pochutnávat na vlastní zelenině. Někdy nás však naše netrpělivost nutí vymyslet způsob, jak urychlit zrání. Naštěstí je tento proces možný.
Obyčejné mýdlo dokáže ochránit zahradu před nezvanými škůdci. Jednoduchý trik odradí i větší zvířata
Každý zahradník někdy musí bojovat se škůdci, kteří mohou v jeho království napáchat mnoho škod. Jak se jich zbavit? Zkušení zahradníci sdílejí své osvědčené patenty, mezi kterými nechybí přírodní postřiky nebo jiné překvapivé metody.
Náročný den v práci nebo celý den péče o děti jsou ideálním důvodem, proč si dopřát trochu péče o své tělo.
Máta – to je bylinka, kterou si můžete snadno vypěstovat doma na parapetu nebo si ji koupíte kdekoliv v obchodě.
Bohatý masový a zeleninový vývar má zlatavou barvu a lákavou vůni. Mezi tradičními pokrmy nemá obdoby a pravidelně se objevuje na titulních stranách jídelních lístků i v luxusních restauracích. Často předchází hlavnímu chodu při slavnostních večeřích.
Lahodné, správně kyselé a křupavé okurky jsou skvělé v kombinaci s masovými pokrmy, sendviči, saláty nebo jen tak samotné. Abychom si chuť těchto okurek užili i v zimě, nakládáme je v létě.