Corn Cobs Wooden Piece Wooden Table Top View

Na kukuřici v plechovce zapomeňte. Dokonalou chuť si užijete jedině díky celému klasu

Většina z nás si kupuje kukuřici v plechovce. Vychutnat si ji přitom můžete mnohem víc, když si doma uvaříte celý klas. Budete mít dost kukuřice pro celou rodinu, bude to mnohem zdravější a navíc si ji budete moci upravit podle sebe. A to ani nemluvíme o tom, že materiál plechovky uvolňuje do potravin škodlivé toxiny, které se vám potom dostanou do těla. Jak ji správně uvařit?

Výběr krásné kukuřice je základ

Mluvíme o krásné kukuřici, protože kvalitu této zeleniny poznáte na první pohled. Správný výběr je nezbytný. Bez toho se nedočkáte perfektní chuti. Listy musí mít dokonale zelenou barvu. Zrna musí být intenzivně žlutá a posazená velmi těsně u sebe. Spodní špička by měla být také v pořádku. Jestli je suchá, kukuřice byla špatně skladována. Balená kukuřice nesmí být uvnitř zamlžená.

Mohlo by vás zajímat:  Asijská lilie vnese do zahrady kouzlo exotiky a zaručeně vyžene všechny hlodavce
Zdroj obrázku: Freepik

Jak uvařit kukuřičný klas?

V první řadě si připravte velký hrnec, aby se klasy při vaření nedotýkaly. Množství vody musí být jen takové, aby pokrylo klasy (stejně jako u brambor). Do vody nasypte malé množství cukru (půl ploché lžíce na jeden klas). Kukuřici vždy osolte až po uvaření, nikdy během vaření. Klas vložte do vody, až se začne vařit voda, a vařte ji 10–15 minut. Po uvaření kukuřici okamžitě vyndejte z vody.

Díky pár tipům navíc si můžete užít jedinečnou chuť kukuřice. Jestli nemáte velký hrnec a potřebujete uvařit více klasů najednou, rozdělte je napůl. Kukuřici se vyplatí také vařit s mlékem. Na půl litru vody postačí 50 ml mléka. Jestli chcete dosáhnout nejlepší chuti, po uvaření můžete kukuřičná zrna opéci na pánvi s máslem, protože v kombinaci s máslem chutnají nejlépe.

Mohlo by vás zajímat:  Zázračná tinktura z pěti druhů koření uleví při trávicích obtížích a dodá pocit lehkosti

Proč se vyplatí pravidelně jíst vařenou a grilovanou kukuřici?

Kukuřice je velmi zdravá a rozhodně se vyplatí, když ji budete mít v jídelníčku. Pozitivní vliv má na krevní tlak i ochranu zraku, ale díky velkému množství antioxidantů a vitamínu E snižuje riziko aterosklerózy, srdečních nemocí a podporuje imunitní systém. Navíc díky ní budete krásnější, protože vyživuje pokožku.

Zdroj: https://www.loveandlemons.com/how-long-to-boil-corn-on-the-cob/
Přidat na Seznam.cz