Březová šťáva je v přírodní medicíně velmi populární. Nejcennější je voda získaná z kmene, ale mnoho prospěšných vlastností má také šťáva z pupenů a listů břízy.
Brambory jsou doplňkem mnoha pokrmů. Zvláště vařené jsou často podávány k mnoha pokrmům na našich stolech i několikrát týdně. Málokdo ví, že voda po vaření brambor má hned několik využití.
Máte-li u bytu balkon nebo terasu, máte obrovské štěstí. Nejen že zde můžete odpočívat, ale také zde lze pohodlně pěstovat rostliny. Když se o ně nebudete správně starat, příliš dlouho vám nevydrží.
Vánoční kaktus si spousta lidí kupuje těsně před Vánocemi. Zatímco jiné rostliny nejsou ochotny kvést v tomto období, vánoční kaktus rozvine květy právě během zimy.
Čaj je velmi oblíbený nápoj, který si s radostí vychutná každý z nás, hlavně v chladných měsících. Nemusíte ho ale využívat jen pro zahřátí během zimy.
Není žádným tajemstvím, že pro správné dozrání ovoce a zeleniny je důležité, aby byly plodiny odpovídajícím způsobem uchovávány.
Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.
V minulosti, pokud jste si chtěli obohatit svou sbírku hrnkových rostlin, museli jste zajít do zahradních obchodů nebo si mezi svými přáteli vyměnit rostlinu. V současnosti je přístup k novým druhům mnohem snazší.








