Připravte zahrádku na novou úrodu. Několik pravidel pro zasetí semen a pěstování sazenic

Zahradniceni1

Zima skončila a jaro již je v plném proudu. Pro mnoho lidí to znamená, že jim začínají práce na zahradě. Březen a duben je ideální měsíc pro rytí zahrady a vysazování semen pro získání sazenic, které poté umístíte do zahrady. Jak taková semena zasít a získat krásné sazenice, které budou hojně plodit? Sazenice Je čas chystat semena na sazenice. Začínejte přibližně v březnu.

Osvěžte si život. Pomerančová kůra provoní byt, vyžene otravný hmyz nebo vyhladí pokožku

Pomerancova Kura1

Máte rádi pomeranče a citrony a nevíte, jak využít jejich kůru? Poradíme vám, jak si pomocí kůry vyčistit boty nebo z domu vypudit otravný hmyz. Je to levný a osvědčený způsob, kterým ušetříte nejen mnoho peněz, ale také času. Pomerančovou kůru teď nebudete vyhazovat, ale sbírat, abyste jí měli dostatek. Jestli vás trápí nepříjemných zápach z bot, dejte do nich kůru z pomeranče Stačí pomerančovou kůru vložit do bot a nechat přes noc působit.

Hned z kraje jara můžete začít sázet zeleninu. Tyto druhy přečkají i ranní mrazíky

Jarni Zelenina1

Jestli máte zahrádku, je teď nejvyšší čas si ji připravit na jarní a letní sazenice. I když jsou venku nízké teploty, můžete již teď vědět, jakou zeleninu si budete vychutnávat nejen na podzim, ale také celou zimu. V březnu se zasívají ředkvičky, saláty i další druhy zeleniny. Podle toho, jaké je počasí, pak můžete vysadit i další zeleninu. Představíme si druhy, které můžete zasadit už z časného jara.

Skogluft aneb vytvoření zdravého života za pomoci rostlin. Překonejte nejistoty a obklopte se zelení

Pokojove Rostliny1

Skogluft neboli lesní vzduch je způsob, jak doplnit zdravý vzduch do domácnosti či místnosti, kterou nejčastěji obýváte. Mnoho lidí, kteří ho vyzkoušeli, tvrdí, že pociťují radost, štěstí a cítí se zdravěji. Níže jsme pro vás připravili výtažek z knihy Skogluft: Žijte zdravě, díky kterému se dozvíte, že i člověk bez zkušeností může pěstovat rostliny a také vy se můžete nechat obklopit rostlinami.

Po pořádném jídle si trávení zaslouží odlehčit. Zkuste třeba lahodné ovoce

Kiwi

Každý z nás to jistě zažil. Přijeli jste na návštěvu ke známým nebo rodičům, kteří připravili hotovou hostinu, které nešlo odolat. Ale poté nastávají žaludeční problémy, které mohou trvat i několik dní. Jak přesycenému žaludku ulevit pomocí ovoce, vám poradíme v dnešním článku. Stačí mít po ruce kousek toho pravého ovoce. Dopřejte si ovoce, které zklidní žaludek Mezi ovoce, které uleví, patří například ananas. Ten je plný enzymů, které štěpí bílkoviny.

Po vypití svého šálku dopřejte kávu také rostlinám. Povzbudí je k růstu

Kavova Sedlina1

Je nutné ji vždy smíchat ještě s půdou, ale kávová sedlina může rostlinám v mnohém pomoci. Je to skvělé hnojivo, a proto kdykoliv, když si uděláte kávu, nezapomeňte sedlinu sbírat a uchovávat, abyste ji mohli použít nejen pro pokojovky, ale také na zahradě. Kávová sedlina lépe udrží vlhkost substrátu Kávová sedlina se hodí pro rostliny, které mají rády kyselejší půdu. Proto je hnojení kávou vhodné například pro kapradiny nebo kalateu.

Vezměte jedlou sodu na zahradu. Zbaví vás problémů a potěší rostliny

Baking Soda 768950 1920 (1)

Jedlá soda je oblíbenou surovinou nejen v kuchyni, ale také při úklidu domácnosti. Málokdo si však uvědomuje, že jedlá soda odvede kus práce také v zahradě. Chrání rostliny před chorobami, snižuje kyselost půdy a zároveň je pro rostliny neškodná. V péči o jaké rostliny ji lze použít? Okurky Pro zelené okurky bez žlutých listů, které budou dlouho zdravé a plodné, postačí dvě lžíce sody a 10 litrů horké vody.

Sezóna grilování je tady. Připravte na ni své chuťové buňky i gril

Burgers 1839090 1280

S příchodem teplého počasí nastává čas večerů plných grilování, dobrého jídla a pití. Začátkem letní sezóny byste měli věnovat čas přípravě a důkladnému vyčištění grilu, pokud jste tak již neučinili před jeho zazimováním. Podle britských odborníků se na zahradním nábytku a venkovních potřebách určených k tepelné úpravě pokrmů vyskytuje více bakterií než na toaletě, což potvrzují prostřednictvím svého výzkumu. Na nevyčištěném grilovacím roštu můžeme najít bakterie Listeria, Salmonella a E.