Nejlepší kosmetika je jídlo. Nejde ovšem o masky z různých druhů ovoce, které si doma můžete vyrobit, ale přímo o skutečnost, že jídlo ovlivňuje naši pokožku. Jestli máte problémy s akné nebo ekzémem a nevíte, jak se těchto nepříjemností zbavit, můžete se z článku dozvědět, jaké potraviny jsou vhodné do jídelníčku, abyste se cítili lépe. Stačí vědět, co si dáváte k jídlu, a sledovat reakce těla Jolene Hartová s podobnými problémy bojovala několik let.
Jestli jste se vydali na procházku do lesa a přinesli si domů slušnou zásobu hub, je dobré si je naložit, usušit nebo jinak uskladnit, protože z nich můžete čerpat poté celou zimu. Existuje několik možných způsobů, jak si s houbami poradit, pokud jich máte nadbytek. I v zimních měsících si tak užijete jejich chuť a vůni. Houby můžete konzervovat několika způsoby Věděli jste, že houby můžete naložit do soli? Nejlepší jsou na to čerstvé houby.
Není nutné skladovat všechny potraviny v lednici. Některé z nich jsou dokonce pro skladování v lednici nevhodné, to se týká některých druhů ovoce i zeleniny. Pokud je to ale nutné, můžete při pokojové teplotě skladovat po určitou dobu i potraviny, které by v lednici být opravdu měly. O jaké potraviny se jedná a jakým způsobem je při pokojové teplotě můžete skladovat, se dočtete níže v článku.
Zahrada je naším soukromým místem k odpočinku. Stavba nového domu nebo jeho rekonstrukce je náročnou záležitostí a už při této činnosti bychom se měli zamýšlet nad budoucí podobou zahrady. Budeme navrhovat zahradu sami nebo ve spolupráci se zahradním architektem? Co vše chceme na zahradě vybudovat? Takové a mnoho další otázek si klade každý začínající zahrádkář. Začít musíme vždy úklidem pozemku.
Nejsou to jen malé otravné octomilky, jsou to i mravenci, masařky, můry a mnohdy i moli. Ničí nám oblečení, zásoby jídla a nábytek. Zbavit se malého hmyzu není zrovna nejjednodušší úkol a přípravky, které na ně pořizujeme, nejsou zrovna nejlevnější a mnohdy ani nepomohou. S protivným hmyzem však můžeme zatočit i jiným způsobem. Vyzkoušejte domácí metody. Bobkový list neboli vavřín Bobkový list je v kuchyni lahůdka. Dáváme ho do polévek a omáček.
Chilli se nejčastěji používá při vaření, kdy chce kuchař dodat jídlu pověstnou pikantnost. Známé je chilli také z pokrmu chilli con carne, fazolových gulášů nebo marinád na steaky. Připravit si však můžete doma také chilli olej, který upotřebíte v kuchyni i při léčbě ischiasu. Proč byste měli tento přírodní všelék vyzkoušet? Jaké neduhy chilli léčí? Chilli je plné vitamínů Pálí až se čelo rosí? Existují různé druhy pálivých papriček s odstupňovanou pálivostí, některé mohou dokonce člověka zabít.
Není infekce jako infekce. Chytit rýmu v zimním období je velmi běžné, ale dostat infekci ze zahrady již tolik běžné není a měli byste se mít na pozoru. Stačí se škrábnout či říznout, zanést si ránu hlínou a tetanus je na světě. Taková infekce může nastat i tehdy, když se říznete, škrábnete o keř, a následně se vám do rány zanese prach či jiné nečistoty, které způsobí infekci. Dávejte na sebe pozor.
Sezona dobrého ovoce je tady. Určitě všichni si užíváme chuť sladkých jahod, třešní a mnoha jiného ovoce. Jenže ne vždy koupíme takové množství, které dokážeme okamžitě sníst. Většinou nám nějaké ovoce a zelenina zbyde a bez mrknutí oka je vložíme do lednice. Přemýšleli jste někdy, zda děláte dobře s uskladněním, nebo spíš podporujete rychlé hnití? Jaký druh ovoce a zeleniny nedávat do ledničky? Když si donesete zeleninu a ovoce z obchodu, kam je dáte?