V době hromadné výroby ovoce a zeleniny stále více lidí hledá zdravější, čerstvější a místní alternativy. Existuje k tomu mnoho důvodů. Místní výrobci nepoužívají tolik přípravků na ochranu rostlin.
Pěstování amerických borůvek je velmi oblíbené. Plody této rostliny jsou velké a chutné. Rostlina je vyšší než standardní borůvky v lese, a tak i samotný sběr plodů je velmi komfortní.
Kdo by nemiloval jahody? Toto slaďounké ovoce chutná skvěle čerstvé, s cukrem nebo šlehačkou, ale také ve zmrzlině, v dezertech nebo v zeleninových salátech. Jahod není nikdy dost, k tomu domácí jsou bezesporu nejlepší.
Charakteristická žlutá barva a tvar půlměsíce jsou známé po celém světě. Banán je jednoznačně jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Ne každý však může jíst toto tropické ovoce bez omezení.
Už se to blíží! S každým dalším stupněm nad nulou a delším dnem o několik minut začínají být všichni zahradníci jako na trní, protože je jasné, že se blíží jejich čas.
V dnešní době je možné nakoupit ovoce a zeleninu v obchodech po celý rok. Vystavené kusy lákají na krásný vzhled, ale jsou tyto druhy opravdu zdravé? Jakým způsobem vybírat ovoce a zeleninu, aby se zbytečně nepřeplácelo?
Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších plodů dostupných v našem klimatu po celý rok. Jsou považována za velmi zdravá a nízkokalorická. Nemusí to však být úplně tak.
Rozinky se většinou dávají jen do tvarohového koláče. I když jsou bohaté na cukr a jsou dost kalorické, když se konzumují s mírou, mohou tělu přinést spoustu výhod.