Rozinky jsou skvělou svačinou na cesty a pochoutkou, kterou lze snadno a příjemným způsobem nahradit běžné sladkosti. Ať už je budete konzumovat samotné či je přidáte do jogurtu, vaše tělo vám poděkuje. Nejen že jsou pro naše zdraví velmi prospěšné, zároveň jsou chutné.
Není pochyb o tom, že rostliny v zimním období mohou pořádně trpět. Pro rostliny je zima obdobím klidu, kdy potřebují správné podmínky k tomu, aby neuhynuly. Často jsou pokojové rostliny v zimě náchylné k mrazivému průvanu při otevírání oken nebo také k napadení škůdci či mají sklon k houbovému onemocnění. Když se teplota za okny domova přiblíží k nule, rostliny začnou být velmi citlivé.
Zjištěním pH půdy získáte informaci o tom, zda je zemina na vaší zahrádce alkalická nebo acidní. Různým druhům rostlin vyhovuje různá zásaditost či kyselost půdy. Včasným zjištěním pH vaší zeminy si můžete ušetřit mnoho starostí. Na jeho hodnotu má vliv mnoho faktorů ‒ hnojení, déšť i to, jak se o zahradu staráte. Ideální hodnota Většina květin a rostlin preferuje pH pohybující se mezi 6,0–7,0. To znamená mírně kyselé až neutrální.
Bez brambor si Češi nedokáží představit svůj život. Jíme je hodně, a to v mnoha podobách. Ať už se jedná o šťouchané brambory, hranolky nebo kaši, většina z nás je miluje. Tuto populární surovinu ovšem můžete využít také jinak než jen v kuchyni. Existuje mnoho možností, jak je lze zpracovat a dostat z nich maximum.
Ptáci jsou v zahradách našimi spojenci a pomáhají nám v boji proti mnoha škůdcům. Dělají jarní a letní ráno příjemné svým veselým zpěvem, avšak zima je pro ně těžká doba. Jak pomoci našim okřídleným přátelům v chladných dnech? Rostliny Rostliny, které ptactvu pomohou, můžeme rozdělit na dva druhy. Prvním jsou ty, které jim poskytují přístřeší. Druhým jsou rostliny, které pro ptactvo mohou být potravou. Skrýší mohou být stromy jako je borovice, smrk, jedle nebo modřín.
Jedlá soda je víc než pomocník na pečení a pálení žáhy, lze s ní efektivně uklízet doma i na zahradě
Na trhu existuje řada různých přípravků určených pro domácnost, některé jsou univerzální a jiné specializované. Všechny ale obsahují více či méně agresivní chemické látky, je třeba pro jejich získání vynaložit určité finanční prostředky, a navíc ne vždy je máme po ruce, když potřebujeme doma něco vyčistit.
Skořice je velmi populární koření, které se hojně využívá v kuchyni. Pro zajímavý vzhled celé skořice, se používá i ke zdobení mnoha přírodních produktů jako jsou například adventní věnce a další výrobky. Pořád ale platí, že úplně nejvíce se používá v kuchyni. Hojně se dává do pečení sladkých dezertů všeho druhu, zdobí se s ní káva, přidáváme ji ale také do kompotů, pečených čajů a celé řady pokrmů.
Většina z nás tráví alespoň polovinu každého dne doma. Proto stojí za to zajistit, aby toto prostředí bylo čisté. Měli bychom se zbavit všeho, co nám může ublížit, zejména prachu, vlhkosti a bakterií. Na těchto místech se hromadí většina bakterií Světelné spínače a kliky, dotkneme se jich nejméně desetkrát denně. Proto je musíte jednou týdně důkladně vyčistit. Říká se, že na ovladači je na povrchu obvykle 10krát více bakterií než na toaletním sedadle.