Výživná a zdravá snídaně je základem každého dne. Může vás dokonale nabít energií hned ráno a první polovina dne proběhne jako po másle. Důležité je, aby snídaně byly velmi pestré a obsahovaly cereální produkty, bílkoviny, kvalitní tuky a ovoce. Dnes se podíváme, na které ingredience byste u snídaně neměli nikdy zapomínat. Produkty z obilí Chléb je nedílnou součástí snídaně pro většinu z nás. Při nákupu vždy volte celozrnné nebo grahamové chleby.
Mnoho každodenních předmětů je vyrobených tak, aby nám usnadňovaly život. Čajový sáček se na první pohled může zdát jako samozřejmá součást naší kuchyně a něco, co používáme každý den. Víte ale, k čemu slouží papír připevněný k čajovému sáčku? Odpověď vás možná překvapí, ale jde o naprosto logickou úvahu. Jestli jste o tom nikdy nepřemýšleli, teď k tomu máte nejlepší příležitost.
Speciální nemoci vyžadují speciální diety. Také lidé s onemocněním štítné žlázy by měli dodržovat určitý dietní režim. Je pro ně ale vhodné konzumovat brukvovitou zeleninu? A jaké druhy zeleniny mezi brukvovité přesně patří? Brukvovitá zelenina není vhodná pro každého Pokud člověk trpí onemocněním štítné žlázy, je známo, že se má vyvarovat konzumace brukvovité zeleniny. Je to hlavně z toho důvodu, že tato zelenina snižuje množství jódu v těle.
Inhalace a aromaterapie – jedná se o jednoduchý způsob, jak bojovat s nemocemi, únavou a stresem. Nemusíte doma mít drahé inhalátory, postačí vám hrnec s vodou a ručník. Doporučuje se nakapat 5–10 kapek oleje pro jednu inhalaci. Tymiánový olej Pokud trpíte kašlem a nachlazením, určitě do své aromalampy kápněte několik kapek tymiánového oleje. Tymián podporuje vykašlávání, posiluje imunitu, snižuje záněty a usnadňuje usínání. Eukalyptový olej V tomto oleji jsou obsaženy eukalyptoly, třísloviny i flavonoidy.
Skořice je velmi známé koření, které má doma snad každý. Většina z nás ho ale používá jen jako dochucení krupicové nebo ovesné kaše, při přípravě dezertů, pečení perníčků nebo do svařeného vína za zimních večerů. Málokdo ví, že se často přidává do kosmetiky, ale také do farmaceutických přípravků. Podívejme se, jaké jsou zdravotní přínosy tohoto úžasného koření!
Tulipány patří mezi nejpopulárnější jarní květiny v česku. Kytice z nich vnese do domu tu pravou atmosféru jara a po dlouhé zimě rozzáří každý interiér. Tulipánům se v našich podmínkách velmi daří. Pokud ale nemáte zahrádku, není nic jednoduššího než si koupit kytici rozkvetlých pestrobarevných tulipánů domů. Jak se ale správně o tuto květinu postarat, aby nám zdobila domov co nejdéle?
Trpíte častým nachlazením a chcete posílit imunitu? Pitím šťávy z břízového kmene toho docílíte. Navíc tělu dodáte železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík a v neposlední řadě také zinek. Mimo velkého množství vitamínu C břízová míza obsahuje také vitamíny skupiny B, aminokyseliny, glutamin, polyfenol i mnoho tříslovin.
Mluvíme o česneku, který využíváme v kuchyni skoro každý den. Obohacuje naše jídla o skvělou chuť a navíc má mnoho zdravotních účinků. Obsahuje derivát síry a alicin, který má antibakteriální účinky, a proto ho můžeme přidat i do naší přírodní domácí lékárničky. Pokud vám tedy na zahradě zbylo nějaké místo a nevíte, co zasadit, česnek je jednoznačná volba. Česnek můžete vysazovat ve dvou obdobích Výsadbu česneku lze provést ve dvou obdobích, na podzim a na jaře.