Mrkev není jenom oranžová. Jinak zbarvené druhy prokážou zdraví mnohem větší službu

Red Orange Radishes Are White Cloth

I mrkev patří mezi zeleninu, kterou velmi dobře koupíme v obchodě, ale stejně dobře se dá také pěstovat na zahrádkách. Vzhledem k tomu, že je velmi malého vzrůstu, ji můžete pěstovat i na těch nejmenších záhonech. Mrkev patří mezi zeleninu bohatou na cenné vitaminy. Možná jste si v obchodech všimli, že existuje hned několik barevných variací mrkve, každá z nich je trochu jiná nejen z hlediska vizuálního, ale zejména z toho, co lidskému tělu může nabídnout.

Česnek upevní zdraví nejen před zimou. Nejvíc prospěje ale jen v některé formě

Garlic Cloves Garlic Bulb White Wooden Table

Všem je nám jistě známo, jaké zdraví prospěšné vlastnosti má česnek. Všude se doporučuje konzumovat česnek zejména pro jeho antibakteriální a antibiotické vlastnosti, ale to není vše. Má jich mnohem více. Pokud ovšem chcete, aby si tělo zdraví prospěšné látky z česneku opravdu vzalo, musíte vědět, jakým způsobem byste měli česnek konzumovat. Pojďme si tedy ukázat způsoby, díky kterým si tělo z česneku vezme maximum prospěšných látek.

Bramborám se mnozí vyhýbají, aby neztloustli. Jejich skutečný vliv na tělo ale překvapí

Raw Whole Sweet Potatoe With Herbs Old Wooden Table

Brambory byly v dřívějších dobách hlavním zdrojem potravy. Dnes už to ani zdaleka tolik neplatí. Mnoho lidí nahrazuje brambory jinými přílohami, o kterých se domnívají, že jsou pro tělo mnohem zdravější. V současné době koluje světem názor, ke kterému se přiklání čím dál více lidí, a to, že se po bramborách tloustne. Právě toto je důvod, proč lidé raději volí jiné možnosti příloh. My se spolu nyní podíváme na to, jak to s těmi bramborami ve skutečnosti je.

Řepná šťáva je skvělou prevencí hypertenze. Jedna sklenice každý den udrží tlak na uzdě

Close Up Cold Chlodnik Soup Wooden Board Soup Polish Belarusian Russian Cuisine Made Beetroot Kefir Decorated With Half Egg Healthy Food

Málokdo si dokáže představit, že právě pití obyčejné řepné šťávy dokáže alespoň částečně zmírnit hypertenzi. Je tomu ale tak a řepná šťáva je nejen skvělým lékem, ale dobrou prevencí. Proto není od věci pít řepnou šťávu i jen tak bez zjištění těchto problémů. Právě řepná šťáva dokáže zlepšit rozvod kyslíku po těle, čímž zajišťuje dostatečné okysličení všech buněk v těle, a tak zlepšuje problémy hypertenze.

Domácí pasírovaná rajčata překvapí svou intenzivní chutí a budou kdykoliv po ruce

Tomatoes 2500819 1920

Rajčata jsou u nás velmi oblíbenou zeleninou, kterou si mnozí pěstují na zahradách nebo alespoň na balkonech. Pokud se vám jich urodí hodně, byla by opravdu velká škoda nechat je zkazit. A tak je potřeba vymyslet něco, co z rajčat připravíte, abyste jim zachránili život a mohli jste je využít později. Velmi vhodný způsob je nachystat si pasírovaná rajčata, která budou dobrým základem pro další vaření. Budete překvapeni jejich výtečnou chutí, velmi odlišnou od koupených pasírovaných rajčat v běžném obchodě.

Cibuli a pórek se vyplatí mít vždy po ruce. Před zimou dokonale posílí naši imunitu

Assorted Farm Fresh Onions Rustic Wooden Table With Spring Onions

Česká kuchyně bez cibule? To si lze jen těžko představit. Stejně tak pórek, který cibuli statečně sekunduje. Oba druhy zeleniny patří navíc mezi nejzdravější, obsahují celou řadu životně důležitých vitamínů, minerálů, bioaktivních látek, enzymů a antioxidantů. Současně stojí doslova pár korun a jsou vždy na dosah. Jak využít co nejvíc jejich potenciál a na co je lze použít? Cibule není jen k jídlu Dává jídlu pověstný šmak, ale je i všelékem používaným v lidovém léčitelství.

První pomoc při nachlazení: česnek a cibule. Víme, který z nich pomůže víc

Cibule Cesnek

Jakmile se objeví první známky nemoci, jistě ihned sáhnete po osvědčených surovinách, které podporují imunitu. Patří mezi ně také česnek a cibule. Někteří lidé si vylisují stroužek česneku na chléb, jiní připravují cibulový sirup, aby nemoc ukončili co nejdříve. Který z těchto táborů má ovšem pravdu a používá ten nejlepší možný lék? Na to se dnes podíváme. Jak je na tom cibule? V dřívějších dobách si s sebou námořníci brali na moře hodně cibule.

Oblíbená kořenová zelenina je nabitá zdravím, někteří by ji však měli konzumovat s rozumem

Korenova Zelenina

Kořenová zelenina je ideální pro přípravu polévek, omáček, ale i pod maso a jinam. Například z takové sladké mrkve lze připravit lahodný dort či buchtu. Jednoznačně je tato zelenina také bohatá na minerální látky a vitamíny. Lze ji uskladnit na delší čas, oproti například rajčeti nebo okurce. Rozhodně by u nikoho doma v lednici či spíži neměla chybět. Někteří lidé by se měli mít na pozoru Pokud zeleninu uvaříte, má vyšší glykemický index.