Domácí pasírovaná rajčata překvapí svou intenzivní chutí a budou kdykoliv po ruce

Rajčata jsou u nás velmi oblíbenou zeleninou, kterou si mnozí pěstují na zahradách nebo alespoň na balkonech. Pokud se vám jich urodí hodně, byla by opravdu velká škoda nechat je zkazit. A tak je potřeba vymyslet něco, co z rajčat připravíte, abyste jim zachránili život a mohli jste je využít později. Velmi vhodný způsob je nachystat si pasírovaná rajčata, která budou dobrým základem pro další vaření. Budete překvapeni jejich výtečnou chutí, velmi odlišnou od koupených pasírovaných rajčat v běžném obchodě. Pokud tedy máte k dispozici dostatek rajčat, hurá do toho!

Proces pasírování rajčat

Pokud chcete mít práci rychle hotovou a pak už si jen užívat volných chvil, máme pro vás tip na rychlou přípravu pasírovaných rajčat. Nemusíte se s nimi dělat dlouho, existují i rychlejší způsoby, než jaké nabízí běžné recepty. Nalijte na dno hrnce, ve kterém budete rajčata připravovat, trochu vody, abyste urychlili proces rozvařování. Pokud jsou vaše rajčata bez šťávy, přidejte o to více vody. Když rajčata před vložením do hrnce nakrájíte, nebudete muset čekat přes hodinu, ale jen zhruba 20 minut. Po uplynutí této doby, kdy rajčata vaříte, použijte tyčový mixér, díky kterému rozdrtíte slupku a budete si muset poradit jen se semínky. Ty odstraníte pomocí síta. Pokud jej nemáte nebo má vaše síto příliš velká oka, můžete je přecedit také přes obyčejnou záclonu. Pak už stačí jen umístit tento základ do sklenic a nechat zatáhnout.

Zdroj obrázku: Freepik

Použití pasírovaných rajčat

Díky těmto rajčatům budete mít ulehčenou práci při budoucím vaření. Využijete jej jako základ pro dochucení kečupu, můžete z něho udělat omáčku na boloňské špagety, rajčatovou polévku a další pokrmy, kde je potřeba kečup jako základ. Možností využití je opravdu hodně a záleží jen na vás, na co se rajčata rozhodnete použít.

Zdroj: https://www.bernardin.ca/recipes/en/crushed-tomatoes.htm?Lang=EN-US
Přidat na Seznam.cz