Květák je oblíbenou zeleninou, která má širokou možnost využití v kuchyni. V obchodech je celoročně dostupný. Konzumovat lze v mnoha formách, například smažený ve strouhance s bramborami nebo dušený. Někteří lidé ho ale nemají v oblibě, protože se může stát, že při přípravě zhořkne. Tomu jde ale snadno zabránit. Jak na to, aby zůstal květák dlouho čerstvý? Chcete, aby květák vydržel dlouho čerstvý a nemuseli jste ho ihned spotřebovat?
Bramborová mouka se většinou používá v kuchyni, protože se skvěle hodí například do dezertů nebo jako zahušťovadlo do omáček nebo polévek. Její vlastnosti ale využijete také v péči o vlasy, protože to bude levnější než prostředky dostupné v lékárnách nebo drogeriích. Jaké vlastnosti má bramborová mouka a proč se vyplatí po ní sáhnout, pokud máte oslabené vlasy? Jak vyřeší suché a nepoddajné vlasy bramborová mouka? Jak si vyrobit masku z bramborové mouky, která pomůže vlasům k jejich ozdravení?
Rajčatová šťáva je velmi zdravým koktejlem, který je vhodný především pro ty, kteří chtějí zhubnout. Samozřejmě si ho můžete dopřát i v případě, že dodržujete zdravý životní styl. Má spoustu pozitivních vlastností pro naše tělo, podpoří nejen trávení, ale také imunitu. Zbavíte se také kocoviny po náročném večírku. K čemu se ale může ještě hodit? Jaká jsou překvapivá použití šťávy z rajčat? Koktejl z červených rajčátek můžete vypít, ale také ho využít jinak.
Paprika je výjimečná zelenina. Obsahuje velké množství vitamínu C. Navíc si vitamíny uchovává i po tepelné úpravě. Pokud budete pravidelně konzumovat papriku, snížíte tím riziko Parkinsonovy choroby. Je vhodná při redukčních dietách, obsahuje málo kalorií a hodně vlákniny. Královnou je přitom červená paprika, která obsahuje nejvíc vitamínu A, ten je užitečný pro zrak, kůži a cévy.
Novým trendem v hubnutí a dietách je tzv. detox na šťávách. Jedná se detoxikační kúru založenou na tom, že po určitou dobu nejíte žádné potraviny a konzumujete jen zeleninové a ovocné šťávy. Je ovšem takto sestavený detoxikační program zdravý pro lidský organismus? Co to vlastně „šťávový“ detox je? Hlavním principem této detoxikační kúry je, že místo standardního jídla si dáte jen šťávu z ovoce a zeleniny.
Cuketa patří mezi zeleninu, která je velmi jednoduchá na přípravu. Můžete si ji uvařit na páře, ale oblíbená je především na grilu jen posypaná kořením. Obsahuje mnoho vitaminů a dalších látek, které jsou prospěšné pro naše tělo. Jak ale na tělo působí a jaké jsou výhody její konzumace? Rozhodně se vyplatí zařadit ji do jídelníčku. Cuketu si dejte, pokud se snažíte zhubnout Cuketa obsahuje kromě vitaminu C také vitaminy skupiny B.
Rebarbora je v mnoha zemích považována za zeleninu, v některých státech ji zase berou jak ovoce. Pravdou ale je, že se hodí na koláče a kompoty. Jak můžete rebarboru využít a jaké jsou její vlastnosti? Našemu tělu je velmi prospěšná a vy se o ní můžete dočíst více. Důležité je vědět, kdy ji můžete sklízet. Jak vlastně vypadá rebarbora? Rebarbora má dlouhé a velké listy, které rostou na dlouhých stoncích.
Rajčata jsou velmi oblíbeným druhem zeleniny. Můžete si je sami vypěstovat na zahradě, po celý rok jsou také k dostání v obchodech. Najdete obrovská rajčata, ale také malé druhy, které se hodí jako příloha nebo místo čokolády večer k televizi. Rajčata si můžete také naložit společně se sýrem a dalšími druhy potravin. Rajče vám dodá spoustu vitaminu C, který se neztratí ani vařením Pokud si denně dáte jedno střední rajče, polovinu dávky vitaminu C už budete mít v sobě.








