Speciální nemoci vyžadují speciální diety. Také lidé s onemocněním štítné žlázy by měli dodržovat určitý dietní režim. Je pro ně ale vhodné konzumovat brukvovitou zeleninu? A jaké druhy zeleniny mezi brukvovité přesně patří? Brukvovitá zelenina není vhodná pro každého Pokud člověk trpí onemocněním štítné žlázy, je známo, že se má vyvarovat konzumace brukvovité zeleniny. Je to hlavně z toho důvodu, že tato zelenina snižuje množství jódu v těle.
Petržel, pažitka, kopr nebo i další bylinky se hodí mít vypěstované u sebe doma. Stanou se krásnou dekorací na parapetu v kuchyni, ale hlavně je využijete při vaření nebo při výrobě domácích prostředků na pleť nebo i jiných přípravků. A jaké rostliny si můžete doma vypěstovat? Výběr máte opravdu veliký, záleží na tom, co nejvíce používáte. Proč se vyplatí mít bylinky v jídelníčku? Bylinky jsou pro naše zdraví velmi důležité.
Známá levná příloha není pro každého. I při dodržení zdravé přípravy může v těle nepáchat mnoho škod
Nejoblíbenější česká příloha – brambory. Jedna z prvních potravin, které dáváme kojencům. Může je ale jíst opravdu každý? Brambory jsou levné a chutné, dají se připravit na různé způsoby. Jejich příprava je rychlá a snadná. Jaké mají ale negativní dopady na naše zdraví? Nutriční hodnoty brambor Brambory obsahují velké množství vitamínu C i B6, dále velké množství hořčíku, draslíku a také fosforu. Jsou velkým zdrojem vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci trávicího systému.
V kuchyni najdeme mnoho surovin, bez kterých si vaření neumíme představit. Jednou takovou je česnek, který je velmi prospěšný pro naše zdraví. V kuchyni se s ním dají vykouzlit skvělé pokrmy. Můžete ho používat nejen syrový, ale také ho upéct nebo ho připravit jinak. Česnek je chutná a hlavně zdravá zelenina, kterou se vyplatí mít doma nejen kvůli vaření. Co si z něj můžete připravit? Přírodní lék si připravíte sami Česnek patří mezi přírodní antibiotika.
Nejoblíbenější přílohu jedí Češi ve velkém. Málokdo však ví, že brambory mohou člověku vážně ublížit
Solanin je toxická látka, která může v našem těle udělat velký nepořádek. Nachází se v zelených bramborách, které byste neměli vůbec konzumovat. Pokud se solanin dostane do trávicího systému, může v něm nadělat spoustu škody. Jak otravě touto látkou zabránit a proč raději zelené brambory nekonzumovat? Vybírejte je pečlivě, jinak ohrožujete své zdraví. Malé množství solaninu najdete v každé bramboře Přírodní hladinu solaninu najdete v každém kousku této přílohové zeleniny.
Vaření brambor zvládne snad každý. Není na tom nic, co by se dalo zkazit, ale přece jen je nutné vědět, jak docílit toho, aby vám brambory po uvaření neztmavly, což je přirozenou součástí jejich procesu. Stačí je ale jen hodit do hrnce, zalít dostatkem vody, osolit a poté už jen vařit do měkka. Brambory po uvaření mohou zůstat světlé, stačí pouze vědět, jak na to. Jak mít dokonale uvařené brambory, které budou světlé?
Tato zelenina neobohacuje náš jídelníček pravidelně. Což je opravdu škoda, protože obsahuje velké množství živin, které jsou pro naše zdraví velmi prospěšné. Jde o dvouletou brukvovitou rostlinu, která je křížencem kapusty a hlávkového zelí. Malé hlávky rostou na vysokém stonku a ty se pak konzumují buď tepelně opracované, nebo se jen za syrova přidávají do salátů. Jaké jsou její nutriční hodnoty?
V létě přichází čas dozrávání sezónního ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na spoustu vitaminů a dalších pro tělo důležitých látek. A právě to je jedním z hlavních důvodů, kvůli kterým bychom neměli zapomínat na jejich konzumaci. Velmi přínosná je konzumace melounu a okurek, které nám zároveň dodají v létě tolik potřebnou vodu a samozřejmě příjemné osvěžení. Proč byste se měli v létě zaměřit zejména na konzumaci melounu a okurky, se dočtete v tomto článku.