V české kuchyni červenou řepu spíše nenajdete. Přitom je to druh zeleniny, která je pro naše tělo velmi užitečná. Můžete ji jíst syrovou, strouhanou, ale také se často peče nebo se dá zavařit.
Češi jsou milovníci okurek, konzumují se čerstvé i zavařované, ale jak si mohou vypěstovat vlastní také ti, kteří nemají zahradu? Je pěstování možné v pytlích jako u rajčat? Dobrá zpráva je, že jednoznačně ano.
Mluvíme o jedné z nejzdravějších rostlin. Česnek je obdařen specifickou vůní a jemně štiplavou chutí. Tato zelenina, která pokrmy obohatí typickým aroma, se používá v gastronomii na celém světě.
Hrášek obecně nepatří k nejoblíbenějším plodinám na zahradě a mnoho lidí jej podceňuje. Ve skutečnosti je to právě zelený hrášek, který má mnoho skvělých vlastností pro naše zdraví, a vyplatí se jej konzumovat ve velkém.
Pěstování cukety není složité a mnoho labužníků ji považuje za královnu zeleniny. Z těchto důvodů se často objevuje na zahrádkách.
Brambory nemusí být vždy chutnou přílohou, jak se na první pohled může zdát. Obsahují totiž solanin, který patří mezi toxické látky. Nachází se hlavně v zelených bramborách, které tak není vhodné vůbec jíst.
Detoxikace tělo pročistí a zanechá pocit lehkosti. Zelenina odstraní z těla toxiny přirozenou cestou
Léto je tady a mnohé ženy, a nejen ony, se snaží zhubnout do plavek a také detoxikovat svůj organismus.
Zelený hrášek přináší řadu zdravotních výhod a je zdrojem cenných vitamínů a minerálů. Obsahuje mimo jiné kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy.