Okurka v kombinaci s rajčaty je sice oblíbeným duem, na druhou stranu se jedná o spojení, které není dobré pro naše zdraví. Vysvětlením je, že tato kombinace může vzájemně rušit účinky obou druhů zeleniny.
Sezóna rebarbory trvá obvykle do poloviny června. Většina milovníků této kyselé rostliny ji přidává do koláčů a kompotů, ale z rebarbory se dá připravit i domácí tinktura.
Domácí rajčata chutnají božsky, ale co si budeme namlouvat, vyžadují náročnou a dlouhotrvající práci. Trvá několik měsíců, než ze semínek a následně vypěstovaných sazenic vyrostou rostliny, které se obsypou květy a dozrají na nich plody.
V české kuchyni červenou řepu spíše nenajdete. Přitom je to druh zeleniny, která je pro naše tělo velmi užitečná. Můžete ji jíst syrovou, strouhanou, ale také se často peče nebo se dá zavařit.
Češi jsou milovníci okurek, konzumují se čerstvé i zavařované, ale jak si mohou vypěstovat vlastní také ti, kteří nemají zahradu? Je pěstování možné v pytlích jako u rajčat? Dobrá zpráva je, že jednoznačně ano.
Mluvíme o jedné z nejzdravějších rostlin. Česnek je obdařen specifickou vůní a jemně štiplavou chutí. Tato zelenina, která pokrmy obohatí typickým aroma, se používá v gastronomii na celém světě.
Hrášek obecně nepatří k nejoblíbenějším plodinám na zahradě a mnoho lidí jej podceňuje. Ve skutečnosti je to právě zelený hrášek, který má mnoho skvělých vlastností pro naše zdraví, a vyplatí se jej konzumovat ve velkém.
Pěstování cukety není složité a mnoho labužníků ji považuje za královnu zeleniny. Z těchto důvodů se často objevuje na zahrádkách.