Nepříjemný zápach z cibule už vás trápit nemusí. Pomůžou bylinky, káva nebo sůl

Cibule je úžasnou surovinou, která se hodí prakticky do jakéhokoli pokrmu. Vždy mu dodá jedinečnou chuť a obohatí tělo o mnoho vitamínů a minerálů. Cibuli najdeme snadno v každé kuchyni. Hodně lidí má ale problém se zápachem, který po sobě zanechává. Týká se nejen použitého nádobí a nožů, ale také našich úst. Podívejme se na jednoduché tipy a triky, které můžete využít ve své kuchyni při práci s cibulí.

Cibule nesmí v kuchyni chybět!

Cibule má velmi charakteristickou chuť i vůni. Mnoha lidem její vůně vadí, ale při vaření by neměla chybět. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů i vlákninu. Tohle všechno naše tělo potřebuje ke správnému fungování. V jediné cibuli najdeme vitamíny B a C, draslík, vápník, železo, mangan, hořčík, fosfor nebo síru. Všechny tyto složky mají blahodárný vliv na celý organismus. Platí to nejen pro klasickou žlutou cibuli, ale také červenou nebo jiné odrůdy této zeleniny.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se zbavit zápachu cibule v kuchyni?

Cibule nám může překážet jen při dvou příležitostech. Zápach se udrží na noži a nádobí, ale také v našem dechu po snězení hlavně syrové cibule. Nepříjemný zápach z úst můžete vyřešit několika způsoby. Jedním z nich je žvýkání petrželky, citronové kůry nebo lístků máty. Další možností je rozkousat zrno kávy, které absorbuje nepříjemnou vůni, a váš dech místo toho bude vonět po kávě.

Dalším problémem je kuchyňské vybavení. Zde je řešení velmi jednoduché. Pro prevenci můžete nůž namočit do vody, než začnete cibuli krájet. Jestli na to zapomenete, stačí prkénko, nože a další nádobí umýt v solném roztoku. Tento trik bude fungovat také na ruce, které mohou po krájení a práci s cibulí nepříjemně vonět. Díky těmto jednoduchým trikům si vychutnáte chuť cibule, využijete její zdravotní přínosy a zároveň se rychle zbavíte nepříjemného zápachu, který k ní patří.

Zdroj: https://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Onion-Smell
Přidat na Seznam.cz