Walnuts Burlap Bag

Vlašské ořechy jsou výbornou svačinkou, která naše tělo potěší. Skladovat se dají snadno po celý rok

Vlašské ořechy jsou nejen zdravé, také se díky nim budete cítit mnohem lépe. Obsahují vitaminy, minerály a další látky, které jsou pro naše tělo důležité. Vlašské ořechy ovlivňují srdeční činnost, také posilují nervový a oběhový systém a podpoří správnou funkci mozku. Podzim je tím nejlepším obdobím, kdy vlašské ořechy sbírat.

Jak správně vlašské ořechy sbírat?

Vlašské ořechy obsahují antioxidanty, které jsou potřeba pro správné fungování celého těla. Jsou také plné vlákniny, vápníku nebo hořčíku a kromě toho obsahují i vitaminy A, C, E, K nebo B6. Proto se vyplatí ořechy zařadit do svého jídelníčku například místo nezdravých sladkostí nebo slaných pochutin. Díky ořechům se vám zlepší paměť a budete se lépe soustředit. Jestli jste unavení, určitě si dejte oříšky – stačí hrst denně a časem budete mít mnohem více energie.

Mohlo by vás zajímat:  Úžasná levandule provoní zahradu i domov, rozjasní tvář a popřeje nerušený spánek

Díky antioxidantům si udržíte mladistvý vzhled, také regulují hladinu špatného cholesterolu. Činnost srdce se také zlepší po konzumaci těchto druhů ořechů. Jsou zdravou svačinkou, kterou jen hodíte do mističky. Jak vlašské ořechy sbírat? Nejlepší sklizeň je v září nebo říjnu. Plody byste měli sledovat – pokud začnou ze stromu opadávat, je nejlepší čas ho očesat. Zralé ořechy poznáte podle toho, že jsou snadno odloupnout od skořápky.

Zdroj obrázku: Pixabay

Vlašské ořechy skladujte nejlépe ve skořápce

Vlašské ořechy mohou zůstat na stromě, ale pokud jsou zralé, byla by to velká škoda. Náročná metoda je sbírání plodů ze stromu, pokud jsou opadané, můžete je sebrat ze země. Šťáva z vlašských ořechů hodně barví, proto při sběru raději mějte ochranné rukavice. Ořechy pak doma můžete buď vyloupat, nebo je nechat ve skořápce. Takto se ořechy skladují nejlépe.

Mohlo by vás zajímat:  Okurková plíseň je silný soupeř, dle našich babiček pomáhá čerstvé mléko

Chrání se tak před plísněmi, vysycháním nebo žluknutím. Loupané ořechy také mohou napadnou potravinoví moli. Po sklizni je rozložte na noviny a dejte na suché místo. Nechte je několik hodin proschnout a poté je vložte do proutěného košíku nebo plátěného pytlíku. Hodí se ale také do sklenice. Vyloupané ořechy si můžete uložit i do mrazáku.

Zdroj: https://www.farmanddairy.com/top-stories/harvest-process-store-black-walnuts/215439.html
Přidat na Seznam.cz