Můj domácí postřik na rostliny měl jednu velkou vadu. Doslova šíleně zapáchal a tento puch se linul naší domácností i několik dní. Já ho ale přestat používat nemohla, jelikož rostlinám skutečně prospíval. A to velmi dobře. Vždy, když jsem ho použila, byly rostliny doslova jako znovuzrozené. Nejenom, že se mi podařilo probrat je k životu, ale také jsem díky postřiku eliminovala některé škůdce a napravila četné škody, jako byly mírné choroby na rostlinách.
Čerstvý, ještě teplý chléb je pro naše chutě skutečným potěšením. Ne vždy ale máme čas denně nakupovat další a další pečivo, proto se často uchýlíme ke staršímu chlebu. Někdy to ovšem dopadne tak, že některé pečivo musíme vyhodit, protože buď zplesnivý, nebo je už hodně ztvrdlé. Co tedy dělat, když se pečivo chýlí ke svému konci? Objevte způsoby, jak pečivo osvěžit a vytvořit z něj opět lahodnou pochoutku.
Vánoční kaktus je endemická rostlina pocházející z Brazílie, kde vysoko v korunách stromů tvoří dlouhé, převislé výhonky. Jeho pěstování je ale oblíbené i u nás, a to zejména proto, že k vykvetení potřebuje krátký den – kvete tedy v zimě, zejména v období Vánoc. Barva květu může být bílá, růžová i fialová.
Při nákupech v supermarketu, ale často i ve specializovaných obchodech s ovocem a zeleninou asi často lomíte rukama. V regálech jsou obvykle jen nedozrálé kousky ovoce, ale i zeleniny. Obchodníci totiž záměrně kupují ovoce, které ještě není tak úplně zralé, aby jim na pultech déle vydrželo. A to, které dozrát stihne, byť k tomu nemá v klimatizovaném obchodě bez přirozeného slunečního svitu ty nejlepší podmínky, rychle mizí.
Obyčejné mléko vaše rajčata ochrání před různými typy plísňových chorob. Díky tomu není třeba zatěžovat okolní přírodu chemickými přípravky. Proč je tento postřik tak efektivní? Je důležité, aby plodiny, které běžně konzumujeme, neobsahovaly chemikálie obsažené v různých pesticidech či jiných přípravcích. Ty mohou způsobit zdravotní komplikace. Naštěstí existuje celá řada přírodních směsí, které vzniku chorob spolehlivě zabrání. K jedné takové směsi je potřeba obyčejné mléko.
Objevují se hlavně na jaře a často se z nich mohou stát nájemníci až na několik měsíců. Mravenci velmi rádi navštěvují lidská obydlí, protože zde většinou najdou dostatek potravy. Patří však mezi nevítané a hlavně velmi vlezlé návštěvníky, kteří bez problémů proniknou do skříněk a vrhnou se na vše položené na kuchyňské lince i jídelním stole. Přečtěte si o 3 tricích, jak se mravenců zbavit rychle a levně. Proč lezou mravenci do domu?