Bezinky jsou opomíjené ovoce, které je cenným zdrojem vitaminů a minerálů. Ty jsou potřeba pro správné fungování celého těla. Květy této rostliny mají léčivé vlastnosti, stejně jako plody. Jestli vás napadne infekce nebo se nachladíte, určitě vyzkoušejte bezinku v různých formách, protože se rychleji uzdravíte. Kdy sbírat černý bez, abyste z něj vymačkali maximum?
Avokádo patří mezi potraviny, které jsou sice plné tuků, ale pro naše tělo jsou zdravé a velmi prospěšné. V tomto případě by se nikdo neměl řídit tím, kolik má avokádo kalorií, protože to není důležité. Doporučuje se hlavně při nízkosacharidové dietě a najdete ho v mnoha restauracích jako součást snídaňového menu. Pokud jste ho ještě neochutnali, neváhejte Avokádo je plné vitaminů A, C a E, které působí jak antioxidanty.
Sezona dobrého ovoce je tady. Určitě všichni si užíváme chuť sladkých jahod, třešní a mnoha jiného ovoce. Jenže ne vždy koupíme takové množství, které dokážeme okamžitě sníst. Většinou nám nějaké ovoce a zelenina zbyde a bez mrknutí oka je vložíme do lednice. Přemýšleli jste někdy, zda děláte dobře s uskladněním, nebo spíš podporujete rychlé hnití? Jaký druh ovoce a zeleniny nedávat do ledničky? Když si donesete zeleninu a ovoce z obchodu, kam je dáte?
Grapefruity jsou známé hlavně svou hořkou chutí, a tak ne každý je má rád. Mají přitom řadu zdravotních výhod, které jsou přínosné pro naše tělo. Grapefruity bychom měli do našeho jídelníčku pravidelně zařadit, a to hned z několika důvodů. Obsahují totiž vysoké množství vitaminu C, a tím chrání náš imunitní systém. Kromě vitaminu C obsahuje také vitamin B9 Grapefruit patří mezi ovoce, které není v našich končinách ještě tolik známé.
Pokud nakupujete ovoce a zeleninu v obchodech, jistě víte, že jsou ošetřené nejrůznější chemií. Není ale nutné tyto látky konzumovat. Pokud víte jak na to, můžete ovoce i zeleninu chemie a nebezpečných toxinů zbavit. Pamatujte, že pouhým umytím pod tekoucí vodou nezmizí ani chemie, ani toxiny, které jsou v ovoci a zelenině napuštěny.
Snad každá hospodyně ve své domácnosti má recept od své maminky nebo babičky na správný postup na přípravu zavařeniny nebo marmelády. Víte i vy, jak takové pokrmy připravit? Zužitkujte letní úrodu a připravte si zásobu na zimu. Zakonzervované zavařeniny, ovocné marmelády i ostatní plody ze sezónní úrody vám dodají dostatek zásob na zimní dlouhé dny.
Citron je skvělé ovoce, které můžeme použít na přípravu nepřeberného množství nápojů. Skvěle se hodí k okyselení omáček, k rybám, k osvěžení čaje a dalších nápojů, na přípravu sirupů a jiných úžasných pochutin. Ideální je ale také k použití jako čističe domácnosti – i zde nám může pomoci v případech, kdy už si jednoduše nevíme rady. Tak například odstraňuje barvivo některých jiných potravin z plastového krájecího prkénka. Taktéž pohlcuje pachy a mnohé další.
Mandarinky jsou jedním z nejoblíbenějších a nejchutnějších citrusových plodů, jaké kdy můžete mít, a dnes vám ukážeme, jak pěstovat mandarinky v květináčích, abyste si je mohli užívat po celou sezónu. Pěstují se poměrně snadno za předpokladu, že je dostatečně teplé počasí, že jim poskytnete dobrou půdu a přiměřené množství slunce. Jak mandarinky zasadit? Mandarinky lze zasadit přímo do půdy anebo do květináče či podobné nádoby. Výběr je jen na vás.