Potted Succulent Store Shelves Selective Focus

Nejen řezané květiny jsou krásným dárkem. Zelené rostliny také potěší a budou dělat radost déle

Květiny má ráda skoro každá žena. Ne každá rostlina je ale vhodná jako dárek. Kromě řezaných květin můžete darovat také rostliny v květináči, které budou vypadat skvěle nejen na okenním parapetu, ale také na jídelním stole. Ukážeme vám, z jakých rostlin si můžete vybrat a jak jimi zaujmout.

Darujte i zelené rostliny, které jsou nenáročné na péči

Některé rostliny můžete darovat, a přitom vůbec nemusí být kvetoucí. Zelené rostliny určitě mají své kouzlo, a proto se vyplatí si o nich něco přečíst a poté je darovat lidem, které máte rádi. Jako první z nich uvedeme bambus. S přídomkem šťastný se jedná o odrůdu dracény. Má velmi výrazný vzhled, který získal díky kultivaci. Pokud někomu šťastný bambus věnujete, darujete mu zároveň do domu pozitivní energii

Mohlo by vás zajímat:  Rostliny do interiéru vnesou samá pozitiva. Některé dokonce nahradí drahé čističky vzduchu

Darovat můžete také narcis v květináči, který se stane ozdobou interiéru. Můžete ho mít nejen v půdě, ale také mezi oblázky. Narcis má velmi intenzivní vůni a můžete si ji užívat celý rok, pokud se o něj budete pečlivě starat. Další rostlinou je aloe vera. Její listy jsou plné chladivého gelu, který může pomoci například s popáleninami.

Zdroj obrázku: Freepik

Sukulenty zvládne každý začátečník

Mezi další rostliny, které vypadají dobře a zároveň nejsou náročné na pěstování, patří sukulenty. Existuje jich mnoho druhů a bude záležet pouze na vás, jaké si vyberete. Nepotřebují mnoho vody a můžete je tak nechat i několik dní doma o samotě. Snesou teplá a slunná místa, v zimě je pak stačí zalít jednou měsíčně.

Mohlo by vás zajímat:  Jak vyladit svou terasu k dokonalosti? Osvědčené tipy zaberou vždy

Vánoční kaktus si lidé pořizují především před vánočními svátky. Během Vánoc by měla květina rozkvést, ale pokud se tak nestane, je možné, že jste udělali chybu v pěstování. Amarylky jsou velmi oblíbené rostliny, stejně jako orchideje. Ty jsou ale vhodné už pro zkušenější pěstitele, protože mají specifické požadavky na pěstování. Ať se rozhodnete pro jakoukoli rostlinu, rozhodně s našimi tipy nešlápnete vedle.

Zdroj: https://www.usatoday.com/story/money/reviewed/2021/10/01/10-great-plants-give-gifts/5938061001/
Přidat na Seznam.cz