Téměř každý z nás má naučené, že se ovoce i zelenina musí před použitím umýt. A tak v dobré víře, že je zbavíme všech nečistot, umýváme ovoce i zeleninu pod tekoucí vodou. Ti opatrnější z nás namočí jednotlivé kusy do misky s vodou. Bohužel ani jeden z těchto dvou zmíněných postupů nedostane pryč všechny nečistoty. Některé možná ano, ale rozhodně se tak nezbavíme zbytků chemických hnojiv a postřiků, které se mohou projevit nejen na zdraví naší kůže.
Šťáva z celeru v posledních letech zažívá velkou slávu. Celer patří mezi zeleninu, která je velice zdravá a rozhodně by v kuchyni neměla být opomíjena. Má pozitivní vliv na naše zdraví a také spoustu dalších výhod. V článku se na ně zaměříme a třeba dostanete chuť celerový džus ochutnat.
Existuje několik dobrých důvodů, proč si doma vypěstovat řeřichu. Přinášíme vám přehled, který vám možná usnadní rozhodování, jestli se do této zeleniny vůbec pouštět. Řeřicha se neřadí mezi potraviny, které byste si kupovali každý den, ale přitom by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Řeřicha může zvýšit sexuální aktivitu Možná je to pro některé nová potravina, kterou neznali. Pokud jde o nutriční hodnotu, je to skvělá zelenina.
Může se zdát, že příprava domácích nakládaných okurek je snadná. Tradiční recept na nakládané okurky je znám již po generace. Jak se ale ukázalo, stačí přeskočit jeden malý detail, abyste zcela zkazili jejich chuť. Zde jsou nejčastější chyby, kterých se při nakládání dopouštíme! Výběr okurek Mnoho lidí si myslí, že každá okurka je vhodná pro naložení – bohužel ne. Nejlepší jsou světlé, malé a mladé. Pouze ty budou dostatečně tvrdé a křupavé.
Léčivé účinky má zelí syrové či dušené, vařené zatěžuje játra. Pro ty, kdo neholdují syrovému zelí, je kvalitní alternativou zelí kysané. Každodenní konzumace zelí je vhodná pro všechny skupiny lidí, včetně diabetiků. Kdy a s čím zelí pomůže? Syrové zelí Pokud zkonzumujete několik listů syrového zelí před každým jídlem, podpoříte boj proti začínajícímu onemocnění jater.
Kočky patří mezi oblíbené domácí mazlíčky. Mnoho lidí často uvažuje nad jejich koupí, ale nakonec zvolí jinak. Proč tak učiní? Mnohdy proto, že se dočtou mnoho různých informací, které je znepokojí. Faktem ale je, že se jedná o známé a již mnohokrát vyvrácené mýty.
Že lednička s ovocem a zeleninou nejdou vždy dohromady, o tom je přesvědčena Jane Scotterová, která má vlastní biodynamickou farmu ve Velké Británii. Hospodaří na ní poněkud alternativně, ale s velkým úspěchem. Hlavními zásadami tohoto způsobu hospodaření jsou především ohledy na životní prostředí, etické chování k zvířatům a používání pouze organických hnojiv, přičemž svou roli hrají také vesmírné procesy.
Paprika je jednou z velmi populárních druhů zeleniny, která se konzumuje nejenom u nás, ale i v jiných zemích. Pro mnoho lidí je běžné, že ji vyrazí koupit do obchodu, nebo na trhy. Jsou ale i tací, kteří se rozhodnou pro její pěstování. To sice není nijak jednoduché, ale výsledek může být natolik ohromující, že stojí za to jít právě do tohoto druhu zeleniny.