Pickled Cucumbers 1520638 1920

Nakládané okurky jsou nejlepší ty domácí. Vyvarujte se nejčastějších chyb při zavařování

Může se zdát, že příprava domácích nakládaných okurek je snadná. Tradiční recept na nakládané okurky je znám již po generace. Jak se ale ukázalo, stačí přeskočit jeden malý detail, abyste zcela zkazili jejich chuť. Zde jsou nejčastější chyby, kterých se při nakládání dopouštíme! 

Výběr okurek

Mnoho lidí si myslí, že každá okurka je vhodná pro naložení – bohužel ne. Nejlepší jsou světlé, malé a mladé. Pouze ty budou dostatečně tvrdé a křupavé. Nejlepší je jít je koupit na trh nebo pěstovat na zahradě. Čím déle jsou skladovány, tím hůře budou chutnat.

Mohlo by vás zajímat:  Zmražení ovoce a zeleniny vytvoří zásobu na zimu, pár triků uchová jejich chuť i barvu
Zdroj obrázku: Pixabay

Načasování

Nejlepší je nakládat okurky co nejdříve po jejich nákupu. Začít můžete ihned po příchodu domů, stačí zalít okurky studenou vodou a nechat odstát po dobu šesti hodin. Poté je začněte ihned nakládat, tak se vyhnete zhoršené chuti. 

Koření

Věnujte pozornost tomu, jakou sůl použijete, nejvhodnější je kamenná sůl. Ujistěte se, že používáte správné koření. Nejčastěji se přidávají bobkové listy a zrna černého pepře. Je však důležité, abyste to s jejich množstvím nepřehnali. Do nakládaných okurek by měl být přidán také cukr, díky kterému budou dobře zachovány a pro spotřebu vhodné déle.

Mohlo by vás zajímat:  Vyhodit listy z květáku je obrovská chyba. Připravit je lze na spoustu chutných způsobů
Zdroj obrázku: Pixabay

Nakládání

Je také důležité dát okurky do sklenice svisle a co nejblíže k sobě. To zaručí, že nebudou ve sklenici plavat. Všechny okurky by měly být důkladně ponořeny ve vodě, v opačném případě se mohou začít deformovat.

Skladování

Velmi častou chybou je skladování okurek při jejich nakládání. Aby proces zavaření probíhal správně, měly by být po umístění do sklenic skladovány při pokojové teplotě pouze po dobu 3 dnů. Poté je přeneste na chladnější místo, kde se teplota pohybuje kolem 15 stupňů. Skladování okurek příliš dlouho při pokojové teplotě je může zkazit. Nezapomeňte také skladovat otevřené sklenice v ledničce a spotřebovat je během několika dní. 

Zdroj: https://www.canr.msu.edu/resources/michigan_fresh_cucumber_pickles
Přidat na Seznam.cz