Když někdo řekne, že pije rajčatovou šťávu, často sebou trhneme. Jenže kvalitní rajčatová šťáva poskytuje tělu mnoho vitamínů, minerálů a silných antioxidantů.
Domácí rajčata chutnají božsky a žádná kupovaná se jim vůní a sladkostí ani trochu nepřiblíží. S pěstováním rajčat je ale spojená péče, bez které se bohaté úrody žádný zahrádkář nedočká.
Tak jako je lev králem zvířat, tak brambory jsou určitě nesporným králem zeleniny. Koruna určitě připadá na hlavu zelenině, ze které můžete připravit nespočet jídel.
Paprika je křupavá zelenina, která je velice oblíbená a stojí za to ji jíst co nejčastěji. A to hlavně v případě, pokud dáváte přednost po domácku vypěstovaným paprikám před těmi kupovanými.
Křen by neměl hrát pouze vedlejší role na našem talíři. Většinou se používá jen jako doplněk k velikonočním jídlům, k masu a jiným hlavním pokrmům. V této podobě však naplno nevyužijeme jeho potenciál.
Při pěstování okurek je důležitá nejen poloha, zalévání a hnojení, ale také výběr správné společnosti pro vývoj rostlin. Promyšlené plánování zeleninové zahrady zaručí svěží růst a bohatou úrodu okurek v letní sezóně.
Tato zelenina nepřitahuje jen svou zajímavou chutí, ale může být pastvou i pro naše oči. Má příjemnou zelenou barvu a zajímavý tvar.
Vaření brambor nemusí být vůbec žádná věda, pokud budete vědět, jak na to. Mnoho lidí si je sice jistých, že vědí, jak tuto oblíbenou přílohu uvařit, ale při samotné činnosti dělají mnoho chyb.