Všichni, kteří mají rajčatové keře v zahradách, netrpělivě čekají na bohatou úrodu, aby si mohli pochutnávat na vlastní zelenině. Někdy nás však naše netrpělivost nutí vymyslet způsob, jak urychlit zrání. Naštěstí je tento proces možný.
Každý den bychom se měli starat o správnou hydrataci organismu. O to větší pozornost si zaslouží v létě, kdy jsou venku vysoké teploty a bez vody se jen těžko obejdeme.
Věděli jste, že si můžete naložit nejen zelí nebo okurky, ale také další druhy zeleniny? Nakonec je můžete mezi sebou také různě kombinovat.
Špenát patří mezi oblíbenou zeleninu, kterou buď milujeme, nebo nenávidíme. Pro někoho je špenát vzpomínkou na školní léta, na která vzpomínat nechce, někomu ale špenát chutná a dává si ho pravidelně.
Pokožka každého z nás postupně ztrácí pevnost a pružnost. To je naprosto přirozené, a proto bychom se o ni měli dobře starat již v mládí.
Listy květáku jsou jedlé, bohužel ne každý si je tohoto faktu vědom, a proto tato část zeleniny často končí v koši.
Lidé, kteří mají cukrovku, jsou hodně omezení tím, co mohou jíst.
Artyčok obecný je známý už od starověku. Má vzácné léčebné účinky, působí močopudně, snižuje cholesterol, reguluje krevní cukr a podporuje regeneraci jater. Doporučuje se diabetikům a lidem, kteří chtějí zhubnout.