Mashed Potatoes Potatoes

Brambory se dají připravit na tisíc způsobů. Některé kombinace ale způsobí v těle neplechu

Brambory patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, které jsou k dostání po celém světě. Často si je dáváme vařené, ale můžete si je také upéct, dát si je jako bramboráky nebo z nich usmažit hranolky. Pokud je ale budete jíst s nevhodnými potravinami, můžete si podráždit žaludek nebo se dostaví jiné komplikace. Jaké potraviny nejíst s bramborami a co mohou způsobit?

Co všechno najdete v bramborách?

Brambory jsou snadno dostupné, navíc v nich najdete také vitaminy A, B nebo E. Kromě toho ale obsahují také vitamin C, i když to na první pohled není patrné. Mladá brambora ho má asi 16 mg, zatímco starší kousky více. Najdete v nich také draslík, který je důležitý pro naše srdce, ale také síru nebo fluor. Kromě toho obsahují také škrob a právě kvůli němu byste brambory neměli kombinovat s některými potravinami.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí hnojivo z popela, cibule a kopřivy zajistí bohatou úrodu rajčat

Brambory jsou zeleninou, která neobsahuje skoro žádné kalorie. Jsou tedy vhodné i v případě, že držíte dietu. Díky škrobu, kterého mají velké množství, je důležité vědět, jaké potraviny s nimi nejsou vhodné míchat. Živočišné bílkoviny nejsou vhodné, protože může dojít k fermentaci v žaludku. Kvůli tomu budete mít bolesti břicha, ale také pocit těžkosti.

Zdroj obrázku: Freepik

Brambory nepřidávejte k tučnému masu

Jestliže máte rádi brambory společně s masem, nemělo by být tučné. A jaké brambory konzumovat? Jak poznat, že jsou brambory dostatečně uvařené a měkké? Někteří sice mají rádi i syrové brambory, ale mnohem lepší je tepelně je upravit. Měli byste si je dávat společně se slupkou, protože v ní najdete spoustu dalších látek, které naše tělo potřebuje.

Mohlo by vás zajímat:  Dýňový olej překvapí netradiční chutí a dámy i pány potěší svými účinky

Postupně ale brambory budou ztrácet pevnost, a proto i vaření brambor ve slupce je rychlejší. Dávejte si pozor na to, jestli brambory nemají nové klíčky. V takovém případě je odstraňte ještě před vařením, protože obsahují solanin, který není pro naše tělo vhodné. Brambory dejte na chladné a tmavé místo, kde vydrží i několik týdnů.

Zdroj: https://www.farwestchina.com/blog/crazy-chinese-health-notice-answers/
Přidat na Seznam.cz