Lidé milují papriky, ať se jedná o zelenou, červenou, nebo žlutou odrůdu. Je také nutné poznat, jestli se jedná o sladkou, nebo pálivou.
Antioxidanty jsou velmi důležité chemické sloučeniny, které neutralizují volné radikály v našem organismu. Díky tomu mají velmi pozitivní vliv na naše zdraví, vzhled a vitalitu.
Brambory patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, které jsou k dostání po celém světě. Často si je dáváme vařené, ale můžete si je také upéct, dát si je jako bramboráky nebo z nich usmažit hranolky.
Suché nakládačky se stávají jedním ze symbolů letního menu. Někdy se konzumují jako samostatná svačina nebo se přidávají do sendvičů a salátů.
Všichni, kteří mají rajčatové keře v zahradách, netrpělivě čekají na bohatou úrodu, aby si mohli pochutnávat na vlastní zelenině. Někdy nás však naše netrpělivost nutí vymyslet způsob, jak urychlit zrání. Naštěstí je tento proces možný.
Každý den bychom se měli starat o správnou hydrataci organismu. O to větší pozornost si zaslouží v létě, kdy jsou venku vysoké teploty a bez vody se jen těžko obejdeme.
Věděli jste, že si můžete naložit nejen zelí nebo okurky, ale také další druhy zeleniny? Nakonec je můžete mezi sebou také různě kombinovat.
Špenát patří mezi oblíbenou zeleninu, kterou buď milujeme, nebo nenávidíme. Pro někoho je špenát vzpomínkou na školní léta, na která vzpomínat nechce, někomu ale špenát chutná a dává si ho pravidelně.