Zelený ledový salát zůstane čerstvý nejméně 30 dní? Zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda. A přece je tomu tak.
V podstatě všichni je používáme jako přílohu, a to velmi často.
Omezit plýtvání vždy stojí za to, zejména potom pokud jde o plýtvání jídlem a surovinami. Kolikrát se nám už třeba stalo, že nám od večeře zůstaly brambory.
Po bohaté úrodě a neúnavném nakládání se všichni těší, až si je vychutnají jako přílohu nebo v chutných sendvičích. Bohužel po otevření sklenice a rozkrojení okurky můžete zjistit, že jsou okurky uprostřed duté.
Dýně získávají na oblibě nejen u nás, ale také ve světě. Pěstuje se několik desítek různých druhů, protože tato zelenina patří mezi nejchutnější a nejzdravější vůbec.
Bramboráky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které se připravují k večeři nebo jako občerstvení k večernímu posezení s přáteli u sklenice piva nebo skleničky vína.
Lahodné, pořádně kyselé a křupavé nakládané okurky v kombinaci s masovými jídly, sendviči, saláty nebo jen tak sólo. Chcete-li si vychutnat jejich vynikající chuť v zimě, musíte si je připravit už v létě.
Dýňový sirup bude velmi užitečný nejen v kuchyni. Vyrábíme dýňové koláče, dýňové hranolky, dýňové latté i džus. Oranžovou zeleninu lze připravit na tisíce způsobů. Po uvaření vždy zbydou semínka i slupka.