O vlastních rajčatech sní mnozí začínající pěstitelé, ne vždy se jich ale skutečně dočkají. Domácí rajčata chutnají odlišně než kupovaná, k tomu mívají krásnou červenou barvu, plnou a intenzivní chuť a vůni.
Česnek není jen jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, které obohacují chuť mnoha pokrmů. Pro mnoho lidí je to také přírodní antibiotikum.
Pesticidy jsou toxické látky používané pěstiteli k tomu, aby ochránili plody rostlin a rostliny samotné před škůdci. Často se používají v neekologických pěstírnách. Pesticidy odpuzují škůdce, mouchy, vosy, roztoče, ale také ostatní druhy hmyzu.
Zelený ledový salát zůstane čerstvý nejméně 30 dní? Zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda. A přece je tomu tak.
V podstatě všichni je používáme jako přílohu, a to velmi často.
Omezit plýtvání vždy stojí za to, zejména potom pokud jde o plýtvání jídlem a surovinami. Kolikrát se nám už třeba stalo, že nám od večeře zůstaly brambory.
Po bohaté úrodě a neúnavném nakládání se všichni těší, až si je vychutnají jako přílohu nebo v chutných sendvičích. Bohužel po otevření sklenice a rozkrojení okurky můžete zjistit, že jsou okurky uprostřed duté.
Dýně získávají na oblibě nejen u nás, ale také ve světě. Pěstuje se několik desítek různých druhů, protože tato zelenina patří mezi nejchutnější a nejzdravější vůbec.