Jídelníček hraje zásadní roli ve zdraví člověka. Dá se říci, že potraviny v chladničce jsou zrcadlem zdravotního stavu. Potraviny mohou zhoršovat potíže, ale také je významně zlepšovat.
Ovocná a zeleninová smoothie jsou moderním trendem, ale o prospěšnosti různých druhů šťáv se ví už dlouhá staletí.
Co by byla česká kuchyně bez brambor? Nic, protože brambory jsou základem mnoha tradičních pokrmů a nechybí ve valné části klasických receptů, přičemž se vyskytují v teplých i ve studených jídlech.
Bohatou sklizeň rajčat si přeje každý zahrádkář, proto je potřeba silných a odolných sazenic, které se připravují v průběhu jara.
Cuketa se na tuzemských záhonech usadila se vší parádou. Původně se sice jedná o druh tykve obecné, který se dostal do Evropy ze Střední Ameriky, ale kultivar vznikl šlechtěním v Itálii.
Letošní zima sice zatím mnoho sněhu nepřinesla, ale konec měsíce nebo únor mohou ještě vše změnit. V přívětivých dnech s teplotami nad bodem mrazu lze již přikročit ke skleníkovému výsevu zeleniny.
Není žádným tajemstvím, že pro správné dozrání ovoce a zeleniny je důležité, aby byly plodiny odpovídajícím způsobem uchovávány.
Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.