Broccoli Ceramic Bowl Pink Cloth

Strava plná zeleniny působí na pokožku lépe než drahé krémy. Nezklame brokolice, květák ani mrkev

Jídelníček hraje zásadní roli ve zdraví člověka. Dá se říci, že potraviny v chladničce jsou zrcadlem zdravotního stavu. Potraviny mohou zhoršovat potíže, ale také je významně zlepšovat. Důležité je stravovat se vyváženě a denně konzumovat několik porcí zeleniny, kterou mohou doplňovat různé druhy klíčků. Jaké ingredience ještě přidat do zeleninových salátů, aby fungovalo tělo zevnitř, k tomu zářilo zvenku skrze pevnou a jasnou pleť?

Kůže je zrcadlem životního stylu

Málokdo tuší, že kůže je tělesný orgán, dokonce největší, který tvoří až desetinu tělesné hmotnosti. Její funkcí je především ochrana vnitřních orgánů před poškozením nebo infikováním různými patogeny. S vnitřními částmi těla je v těsném propojení, proto potíže vnitřních orgánů se zrcadlí na pokožce. Šancí na zlepšení zdravotního stavu je pak vhodná dieta, která dokáže pomoci i pokožce. Není proto třeba kupovat drahé kosmetické přípravky, mnohem zásadnější je správně se stravovat.

Mohlo by vás zajímat:  Hnilobě na bramborách předejde správné skladování
Zdroj obrázku: Freepik

Čerstvá zelenina jako základ stravy

Elasticita pokožky nezávisí na množství použitého krému nebo na kosmetické proceduře ve věhlasném salónu krásy, ale na stravě, protože buňky potřebují správnou výživu, aby byly pevné a pružné. Základním kamenem jídelníčku musí být tedy zelenina, která obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty, biologicky aktivní složky, které vyživují kožní buňky. Vhodné je proto zařadit klíčky nebo výhonky, které obsahují velké množství prospěšných látek včetně vitamínu E, kterému se říká vitamín mládí, nebo A, který pomáhá zlepšovat stav pokožky. Zelenina a klíčky často obsahují též vitamín C, který patří mezi nejefektivnější antioxidanty.

Mohlo by vás zajímat:  Jak pěstovat křen

Brokolice, květák, mrkev i avokádo

Lidé často říkají, že žít zdravě je drahé. Není tomu vůbec tak, nejprospěšnější látky se vyskytují v základních druzích zeleniny, jako jsou brokolice, květák nebo mrkev. Pro doplnění dalších prospěšných látek se doporučují ještě špenát a avokádo, které sice nepatří mezi zeleninu, ale používá se jako přídavek do salátů pro obsah zdravých tuků. Nejvhodnější je konzumovat zeleninu syrovou, což u brokolice nebo květáku může vést k horší stravitelnosti, proto je vhodné tyto dva druhy používat v zeleninových salátech podušené.

Zdroj: https://goodandfugly.com.au/blogs/news/5-fruit-vegetables-to-give-your-skin-a-healthy-glow
Přidat na Seznam.cz