Tato zelenina si získala přezdívku přírodního antibiotika. Koneckonců v kombinaci s česnekem je jedním z nejúčinnějších domácích léků, které můžeme v infekční sezóně mít. Když mluvíme o cibuli, obvykle myslíme na obyčejnou žlutou cibuli.
Rajčatové pyré se může použít k přípravě mnoha chutných jídel. Je skvělé jako základ rajčatové polévky nebo na pizzu. Rajčata jsou také cenným zdrojem draslíku, který podporuje práci srdce a snižuje krevní tlak.
Nejzdravější je syrový, buď samotný, nebo v salátu, ale můžete ho přidávat i do polévek nebo dušených jídel. Celer pomáhá hubnout a udržovat krásnou pleť. Dodává tělu vlákninu, vitamíny i vodu.
Jídelníček hraje zásadní roli ve zdraví člověka. Dá se říci, že potraviny v chladničce jsou zrcadlem zdravotního stavu. Potraviny mohou zhoršovat potíže, ale také je významně zlepšovat.
Ovocná a zeleninová smoothie jsou moderním trendem, ale o prospěšnosti různých druhů šťáv se ví už dlouhá staletí.
Co by byla česká kuchyně bez brambor? Nic, protože brambory jsou základem mnoha tradičních pokrmů a nechybí ve valné části klasických receptů, přičemž se vyskytují v teplých i ve studených jídlech.
Bohatou sklizeň rajčat si přeje každý zahrádkář, proto je potřeba silných a odolných sazenic, které se připravují v průběhu jara.
Cuketa se na tuzemských záhonech usadila se vší parádou. Původně se sice jedná o druh tykve obecné, který se dostal do Evropy ze Střední Ameriky, ale kultivar vznikl šlechtěním v Itálii.








