V době hromadné výroby ovoce a zeleniny stále více lidí hledá zdravější, čerstvější a místní alternativy. Existuje k tomu mnoho důvodů. Místní výrobci nepoužívají tolik přípravků na ochranu rostlin.
Pěstování domácí zeleniny dává nejen pocit uspokojení, ale také jistotu, že nezatěžujeme tělo nebezpečnými pesticidy a jinými chemikáliemi. Pravidelné hnojení je klíčovým krokem při pěstování rajčat.
Část zeleniny by měla být součástí každého jídla. Toto je fakt, který mnozí lidé nedodržují a konzumují zeleninu maximálně jednou denně, nejčastěji jako součást večeře.
Pokud jste milovníky ostrých jídel a máte možnost vypěstovat si vlastní chilli papričky, pusťte se do toho! Získáte mnoho benefitů a možná nový koníček, který vás zcela pohltí.
Je známo, že česnek má mnoho zdravotních vlastností. Ukazuje se však, že v těle funguje nejlépe, když se konzumuje v konkrétní denní době.
Nenápadná zelenina s pozitivními účinky na zdraví, to je pórek. Zvýrazňuje chuť pokrmů a dává jim jedinečnou vůni. Hlavní roli hraje v pórkové polévce. Víte, že ji používají francouzské ženy jako prostředek na hubnutí?
Pěstování paprik na zahradě může začínajícím zahradníkům připadat jako velký oříšek. Když ale zvládnete několik klíčových pravidel, výsledky budou velkolepé. Důležité je nepropásnout správný okamžik pro setí a výsadbu rostliny.
Tyto hlízy mají exotický název, ale chutnají famózně, protože připomínají artyčoky s nádechem ořechů. Topinambury se dostaly do Evropy už v 16.