Woman Working Alone Sustainable Greenhouse

Domácí hnojivo z popela, cibule a kopřivy zajistí bohatou úrodu rajčat

Pěstování domácí zeleniny dává nejen pocit uspokojení, ale také jistotu, že nezatěžujeme tělo nebezpečnými pesticidy a jinými chemikáliemi. Pravidelné hnojení je klíčovým krokem při pěstování rajčat. Místo koupě přípravků z obchodu se zaměřte jen na domácí výrobky obsahující přírodní složky.

Správné pěstování

Zdravá, velká a šťavnatá rajčata jsou snem mnoha zahradníků. Aby dobře rostla, musíme začít tím, že jim poskytneme správné podmínky pro rozvoj. Naprosté většině odrůd se nejlépe daří ve sklenících nebo speciálních tunelech, které budeme pravidelně větrat. Je také důležité zajistit, aby byla půda nasycená živinami.

Mohlo by vás zajímat:  Zeleninu připraví o výživovou hodnotu přísady, které nepatří do zdravé stravy

Odborníci doporučují na podzim prohnojit půdu hnojem. Máme-li přístup k dobře zpracovanému tekutému hnoji, který je starý dva nebo více let, použijeme ho na jaře krátce před výsadbou. Kompostování je další jednoduchý způsob. Dejte si však pozor na házení jakýchkoli částí brambor a rostlin infikovaných nemocí do kompostu.

Zdroj obrázku: Freepik

Tajemství bohaté úrody

Zahradní a stavební obchody dnes nabízejí široký výběr mnoha opatření pro udržení zahradních rostlin v dobrém stavu. Existuje také mnoho přípravků pro milovníky rajčat. I když jsou účinné, jejich složení je často plné chemikálií, které mají vliv na životní prostředí a jiné výsadby. Pokud jsme pro přirozenější metody péče o rostliny, zaměřme se na metodu, kterou používaly naše babičky.

Mohlo by vás zajímat:  Zelenina pěstovaná během zimy bude připravená ke sklizni hned zkraje jara

Před lety, kdy nebylo k dispozici mnoho produktů, babičky vytvářely zázraky z přísad, které byly právě po ruce. Takto si samy vyráběly výživné hnojivo pro rajčata na bázi popela, cibulových slupek a kopřivy. Nalijte vodu do 10litrového hrnce a poté přidejte asi 0,5 kg popela z krbu. Nezapomeňte používat pouze popel po čistém dřevě bez barvených kusů, skvrn nebo jiných kazů. Přidáme plnou hrst cibulových slupek a několik listů kopřivy. Směs se vaří na mírném ohni 15–20 minut, poté se z hořáku sejme a nechá se pracovat přes noc. Následující den směs scedíme a použijeme ji k zalévání pěstovaných rajčat.

Zdroj: https://plantcaretoday.com/natural-tomato-fertilizers.html
Přidat na Seznam.cz