Rajčata jsou jedním z nejoblíbenějších druhů zeleniny pěstovaných na českých zahrádkách. Jsou všestranná, chutná a plná živin. Pěstování rajčat však může být náročné, zejména pro začátečníky.
Pokud jde o zahradničení, výsadba správné kombinace rostlin jim může pomoci prosperovat a vytvořit zdravý ekosystém.
Rebarbora je označení pro řapíky listů rostliny reveně kadeřavé. Ty jsou zpravidla červené a mají kyselou chuť. Neměla by se však nikdy jíst za syrového stavu nebo ve velkém množství.
Mít k dispozici balkon je celkem výhra. Zvětší se vám díky němu obytný prostor, protože lze na něm relaxovat i sušit prádlo.
Pokud patříte mezi vášnivé zahrádkáře, jistě rozdělujete své záhony podle jednotlivých druhů. Vysadíte-li však různé odrůdy na jeden záhon, získáte velké benefity v podobě bohatých výnosů. A navíc ochráníte jednotlivé rostliny proti nejrůznějším škůdcům a chorobám.
Česnek je oblíbená potravina, která tvoří základ mnoha pokrmů a navíc překypuje zdravotními benefity. Česnek obsahuje sloučeninu zvanou alicin, u které bylo prokázáno, že má antimikrobiální, protiplísňové a antivirové vlastnosti.
Paprika je velmi oblíbený druh zeleniny, ať už pro její obsah vitamínů, různorodost barvy i chuti, či všestrannost při vaření.
Brambory jsou základní potravinou v mnoha domácnostech a vaření je jedním z nejjednodušších způsobů jejich přípravy. Vaření brambor však může být časově náročný proces, zvláště pokud spěcháte.