Mrkvový sirup zažene nachlazení a posílí imunitu. Jeho sladkou chuť si oblíbí i děti

Fresh Carrots Checkered Tablecloth

V zimě rozhodně není problém chytit kdejakou rýmu nebo kašel. Nachlazení je každoročním jevem, kterému byste měli zabránit. Pomoci může například mrkvový sirup, který si můžete sami vyrobit. Není to nic těžkého a vyplatí se mít doma přírodní prostředek místo přípravků z lékárny. Mrkvový sirup podpoří naši imunitu Domácí mrkvový sirup proti kašli podpoří nejen imunitu, ale díky němu se vám zdaleka vyhnou kašle, nachlazení a rýmy, které jsou v zimním období normální.

Doma připravené koření na maso nebo zeleninu překvapí svou intenzivní chutí. Využijte oblíbené bylinky

Various Spices Condiments Cups

Koření patří do každé kuchyně. Dodává pokrmům jedinečnou chuť, někdy ho lehce obarví nebo nádherně provoní. S bylinkami zakoupenými v obchodě ale bývá ta potíž, že většinou obsahují glutaman sodný, který pro lidské tělo není zrovna příznivý. Připravte si raději své vlastní koření, kde máte jistotu, co je uvnitř. Je také levnější a chutnější než kupované. Semínka stačí rozemlít v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu.

Domácí olej z chilli papriček uleví od bolesti, posílí imunitu a zažene trávicí obtíže

Sambal Balado Is Traditional Red Chili Paste From Padang West Sumatra

Nevíte, jak si pomoci od bolesti svalů? Můžete si doma snadno vyrobit olej z chilli papriček, které získávají na oblibě. Jsou velmi pálivé, ale našemu tělu také prospěšné. Olej pak můžete využít nejen jako mazání, ale také jeho používáním snížíte hladinu špatného cholesterolu. Pálivé papričky můžete využít i do salátů Papričky nejsou pro každého. Existuje mnoho druhů, které se dělí podle pálivosti. Nejčastěji se papričky přidávají do zeleninových salátů nebo omáček.

Nenáviděná i oblíbená červená řepa: naučte se ji připravit tak, aby si uchovala krásnou barvu

Homemade Beetroot Hummus Black Ceramic Dish Old Dark Concrete Background Selective Focus Top View

Nebývá oblíbená, protože si nese pachuť školních jídelen, kdy končila v květnících i pod stolem. Červená řepa je ale jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a základem mnoha chutných pokrmů, ať už jde o řepné carpaccio, boršč nebo pomazánku. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů a také je známá svou sytou rudou barvou, která však může zpracováním ztratit na intenzitě. Co za tím stojí a jak lze řepu připravovat?

Mrkvový sirup proti kašli zachutná dětem a jeho příprava nemůže být snazší

Bunch Fresh Carrots Arrangement

Na podzim na nás číhají mnohé problémy se zdravím. Můžete se potýkat například s nachlazením, chřipkou nebo jinými zdravotními komplikacemi, které se budou týkat hlavně horních dýchacích cest. Pokud do sebe nechcete cpát chemii, můžete zkusit přírodní prostředky, které budou fungovat jako prevence před nachlazením. Jak si vyrobit mrkvový sirup? Domácí sirup proti kašli je většinou účinnější než všechny prostředky, které koupíte v obchodech.

Blanšírování trvá pouhých pár minut, během kterých si zelenina uchová krásný vzhled i maximum živin

Green Beans Colander Boiled Blanched Vegetables Wooden Table

V jídelníčku každého z nás by neměla chybět čerstvá zelenina. Ne každý ji ale má rád, a proto je dobré znát způsoby, jak si ji připravit, abyste na ni měli opravdu chuť. Vařená zelenina není tolik dobrá, navíc se vařením ztrácí spoustu vitaminů. Jak můžete zeleninu blanšírovat a co to vlastně znamená? Blanšírování je velmi jednoduchá metoda úpravy Blanšírování zeleniny je způsob, jak ji upravit, aby byla chutná a zároveň v ní byly zachovány potřebné vitaminy.

Švestková tinktura v zimě zahřeje, ale především udrží spokojené trávení a dobrou náladu

Hand Holdong Wooden Basket Garden Plums Wooden Table

Švestky jsou lahodné ovoce, ze kterého si můžete připravit nejen sladké dezerty nebo knedlíky, ale také tinkturu, kterou oceníte především v zimě nebo na podzim. Tinkturu můžete připravit několika způsoby, my vám poradíme, jak na to. Vlastnosti švestkové tinktury jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. Švestky už od pradávna fungují jako projímadlo Švestky jsou známé především v lidovém léčitelství. Používají se jako projímadlo. Obsahují pektin, který pomáhá zbavovat trávicí systém nežádoucích usazenin a toxinů.

Domácí kysané zelí nás udrží přes zimu fit. V jedné ingredienci ale mnoho lidí chybuje

Sauerkraut With Carrot Wooden Bowl

Přežít ve zdraví celou zimu? Pak je na čase připravit si kysané zelí do zásoby! Kysané zelí patří mezi lokální superpotraviny, které jsou doslova za pakatel. Příprava není nikterak složitá, ale začátečníky může zarazit množství použité soli, kterou je nutné přesně odměřit, aby zelí chutnalo dobře. Kolik se ho musí použít na jeden kilogram zelí a jak připravit dokonalou vitamínovou bombu, která posílí organismus a ochrání před respiračními onemocněními?