Fresh Carrots Checkered Tablecloth

Mrkvový sirup zažene nachlazení a posílí imunitu. Jeho sladkou chuť si oblíbí i děti

V zimě rozhodně není problém chytit kdejakou rýmu nebo kašel. Nachlazení je každoročním jevem, kterému byste měli zabránit. Pomoci může například mrkvový sirup, který si můžete sami vyrobit. Není to nic těžkého a vyplatí se mít doma přírodní prostředek místo přípravků z lékárny.

Mrkvový sirup podpoří naši imunitu

Domácí mrkvový sirup proti kašli podpoří nejen imunitu, ale díky němu se vám zdaleka vyhnou kašle, nachlazení a rýmy, které jsou v zimním období normální. Usnadní nejen vykašlávání, ale také podpoří imunitu svým vlastnostmi, které tělu dodají potřebnou sílu. Mrkvový sirup je vhodný také pro děti, protože je sladší a všem chutná. Někteří lidé nesnesou například cibulový sirup a mrkvový je pro ně skvělá varianta. Budete ho mít hned hotový a připravený na první příznaky onemocnění.

Mohlo by vás zajímat:  Zavařeniny jako od babičky. Vyzkoušejte naše tipy a nachystejte si zásobu na zimu

Co budete potřebovat na výrobu domácího sirupu? Hlavně spoustu mrkve, která je bohatá na antioxidanty, součástí sirupu je také sladký med, který funguje jako antibiotikum a z těla vyžene všechny toxické látky. Můžete použít bud lipový, nebo medovicový med, který kromě toho zbaví tělo bakterií i plísní. Tiší kašel i záněty v krku nebo na jiných místech.

Zdroj obrázku: Freepik

Mrkvový sirup můžete uchovávat i několik dní

K přípravě sirupu budete ještě potřebovat zázvor, který působí antibakteriálně a usnadňuje vykašlávání hustého sekretu. A jak postupovat při výrobě? Mrkev oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Až bude mrkev měkká, přidejte oloupaný a nastrouhaný zázvor a počkejte, až bude měkký. Dejte stranou vychladnout a sledujte teplotu.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí repelent z tymiánu a rozmarýnu ochrání před klíšťaty

Až klesne pod 40 stupňů, dejte do zeleniny čtyři lžíce medu. Promíchejte, nalijte do sklenice a dejte do lednice. Můžete mrkvový sirup nechat v lednici i několik dní a pravidelně si ho dávejte 4–5krát denně po dvou velkých lžících. Pro děti je vhodná jedná polévková lžíce několikrát denně.

Zdroj: http://www.alexandrasoveral.co.uk/blog/read_115007/my-great-grandmothers-cough-carrot-recipe.html
Přidat na Seznam.cz