Heap Fresh Green Cucumber

Dokonalá okurková polévka je harmonie chutí, která osvěží. Časté chyby ji ale zbytečně kazí

Okurková polévka je výrazný pokrm, který nás především v létě osvěží. V některých zemí se jedná o národní jídlo. Navíc nakládané okurky máme každý ve své domácnosti, ať domácí, nebo kupované. Někdy se ale při přípravě polévky udělají chyby, které vás pak mohou stát drahocenný čas, navíc mohou změnit chuť nebo konzistenci polévky.

Jak má chutnat pravá okurková polévka?

Okurkovou polévku asi nemusíme představovat, v některých kulturách se tato polévka objevuje velmi často. Je skvělá nejen pro naše střeva, ale podpoří i zdraví celého těla. Není navíc složitá na přípravu a zvládne to opravdu každý. Budete potřebovat jen nakládané okurky, několik brambor, koření a trochu zeleniny. Bohužel se velmi často stávají chyby, které mohou ovlivnit výslednou chuť polévky. Jakých je nejlepší se vyvarovat?

Mohlo by vás zajímat:  Tento životabudič nakopne imunitu a zastaví nachlazení: nejlepší parťák do sychravých dní

Jednou z chyb jsou špatně uvařené brambory. Pokud budou tvrdé, na okurkové polévce se to jednoznačně projeví. I když se polévka dlouho vaří a ostatní zelenina je měkká až rozvařená, nakrájená brambora může být stále tvrdá. Z jakého důvodu? Kyselé okurky brzdí celý proces vaření této polévky. Díky nim jsou brambory dlouho tvrdé, ale také ovlivňují jejich chuť. Musíte vědět, jak do polévky dávat zeleninu, aby byla uvařená nastejno.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Patří smetana do polévky, nebo nikoli?

Pořadí zeleniny by mělo být následovné – nejprve se doměkka uvaří zelenina a brambory a nakonec do polévky přijdou nastrouhané okurky se šťávou. Milovníci této polévky se pak řadí na ty, kteří do ní přidávají smetanu, a na ty, kteří si myslí, že smetana do ní nepatří. Kde je ale pravda? Pravdou je, že pokud budete do polévky smetanu dávat, musíte si dát pozor.

Mohlo by vás zajímat:  Červené řepy není nikdy dost. Vynikající je syrová i vařená, každý si vybere

Pokud se vám smetana v polévce srazí, ovlivní to především její vzhled, protože kousky mléčného produktu budou plavat na hladině a to nebude vypadat hezky. Proto musíte smetanu nechat chvíli zhoustnout – smíchejte smetanu se lžící horké polévky a poté celé nalijte do hrnce s okurkovou polévkou. Tak si zajistíte, že smetana dodá pokrmu příjemné krémové konzistence.

Zdroj: https://www.myrecipes.com/recipe/cucumber-soup
Přidat na Seznam.cz