Okurková polévka je výrazný pokrm, který nás především v létě osvěží. V některých zemí se jedná o národní jídlo. Navíc nakládané okurky máme každý ve své domácnosti, ať domácí, nebo kupované. Někdy se ale při přípravě polévky udělají chyby, které vás pak mohou stát drahocenný čas, navíc mohou změnit chuť nebo konzistenci polévky. Jak má chutnat pravá okurková polévka? Okurkovou polévku asi nemusíme představovat, v některých kulturách se tato polévka objevuje velmi často.
V zimě rozhodně není problém chytit kdejakou rýmu nebo kašel. Nachlazení je každoročním jevem, kterému byste měli zabránit. Pomoci může například mrkvový sirup, který si můžete sami vyrobit. Není to nic těžkého a vyplatí se mít doma přírodní prostředek místo přípravků z lékárny. Mrkvový sirup podpoří naši imunitu Domácí mrkvový sirup proti kašli podpoří nejen imunitu, ale díky němu se vám zdaleka vyhnou kašle, nachlazení a rýmy, které jsou v zimním období normální.
Koření patří do každé kuchyně. Dodává pokrmům jedinečnou chuť, někdy ho lehce obarví nebo nádherně provoní. S bylinkami zakoupenými v obchodě ale bývá ta potíž, že většinou obsahují glutaman sodný, který pro lidské tělo není zrovna příznivý. Připravte si raději své vlastní koření, kde máte jistotu, co je uvnitř. Je také levnější a chutnější než kupované. Semínka stačí rozemlít v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu.
Nevíte, jak si pomoci od bolesti svalů? Můžete si doma snadno vyrobit olej z chilli papriček, které získávají na oblibě. Jsou velmi pálivé, ale našemu tělu také prospěšné. Olej pak můžete využít nejen jako mazání, ale také jeho používáním snížíte hladinu špatného cholesterolu. Pálivé papričky můžete využít i do salátů Papričky nejsou pro každého. Existuje mnoho druhů, které se dělí podle pálivosti. Nejčastěji se papričky přidávají do zeleninových salátů nebo omáček.
Nebývá oblíbená, protože si nese pachuť školních jídelen, kdy končila v květnících i pod stolem. Červená řepa je ale jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a základem mnoha chutných pokrmů, ať už jde o řepné carpaccio, boršč nebo pomazánku. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů a také je známá svou sytou rudou barvou, která však může zpracováním ztratit na intenzitě. Co za tím stojí a jak lze řepu připravovat?
Na podzim na nás číhají mnohé problémy se zdravím. Můžete se potýkat například s nachlazením, chřipkou nebo jinými zdravotními komplikacemi, které se budou týkat hlavně horních dýchacích cest. Pokud do sebe nechcete cpát chemii, můžete zkusit přírodní prostředky, které budou fungovat jako prevence před nachlazením. Jak si vyrobit mrkvový sirup? Domácí sirup proti kašli je většinou účinnější než všechny prostředky, které koupíte v obchodech.
V jídelníčku každého z nás by neměla chybět čerstvá zelenina. Ne každý ji ale má rád, a proto je dobré znát způsoby, jak si ji připravit, abyste na ni měli opravdu chuť. Vařená zelenina není tolik dobrá, navíc se vařením ztrácí spoustu vitaminů. Jak můžete zeleninu blanšírovat a co to vlastně znamená? Blanšírování je velmi jednoduchá metoda úpravy Blanšírování zeleniny je způsob, jak ji upravit, aby byla chutná a zároveň v ní byly zachovány potřebné vitaminy.
Švestky jsou lahodné ovoce, ze kterého si můžete připravit nejen sladké dezerty nebo knedlíky, ale také tinkturu, kterou oceníte především v zimě nebo na podzim. Tinkturu můžete připravit několika způsoby, my vám poradíme, jak na to. Vlastnosti švestkové tinktury jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. Švestky už od pradávna fungují jako projímadlo Švestky jsou známé především v lidovém léčitelství. Používají se jako projímadlo. Obsahují pektin, který pomáhá zbavovat trávicí systém nežádoucích usazenin a toxinů.