Milujeme naše interiérové rostliny, které nám dělají radost, zdobí domov, a dokonce jsou pro naše zdraví přínosné. Ovšem mnohdy si ani neuvědomujeme, že lze v pěstování chybovat a rostlinám se přestane dařit. Stačí je příliš, nebo naopak málo zalévat, poskytnout jim méně hnojení, nebo naopak více, hnojit nesprávným hnojivem a tak dále. Jaká pravidla je třeba vzít v úvahu? Několik pravidel zalévání rostlin Nejlepší je používat pouze obyčejnou vodu, nejlépe však dešťovou.
Letní sezóna plná šťavnatých a zdravých druhů ovoce je tady a s ní i ošklivé skvrny na vašem oblečení. Jak se jich ale zbavit? Přinášíme snadné a účinné rady, jak skvěle vyčistit oblečení i od těch největších skvrn. Už se nikdy nebudete trápit při praní prádla. Ovocná sezóna je v plném proudu, to je jistá věc. I když je ovoce velmi lahodné, šťavnaté a hlavně zdravé, vytváří na oblečení jen těžko vypratelné skvrny.
Káva je oblíbená nejen u nás v Česku, ale i jinde ve světě. Je lidmi milována pro její výraznou chuť a dodání energie. Káva má však mnohem více pozitivních vlastností, především kávová sedlina, kterou běžně vyhodíme do koše. Nevyhazujte ji, přečtěte si, co s takovou sedlinou lze udělat a jak ji využít. Proč s ní na zahradu?
Každý rok se těšíme, až konečně do našich zahrad zamíří jaro, krásné počasí a sluneční paprsky. Pravděpodobně všichni, kteří mají zahradu, využijí krásné počasí k sázení rostlin či sazenic zeleniny. Než ovšem něco takového začnete dělat, musíte upravit zahradu – vytrhat plevel, posekat trávník a jiné nezbytné kroky. Máme pro vás pár malých rad, které vám mohou přijít vhod při pěstování rostlin na zahradě.
Úspěšná foodblogerka a autorka několika knih Maia Sobczaková nabádá lidi svými recepty k tomu, aby neplýtvali jídlem a dokázali využít i zbytky, ze kterých lze uvařit výborné jídlo. Jak sama Maia říká: jídlo lze využít do posledního drobku! Jeden takový recept pro vás máme. Jedná se o vývar, který bude složen ze zbytků zeleniny. Inspirujte se a neplýtvejte jídlem. Ke štěstí stačí opravdu málo Není třeba utrácet velkou sumu peněz, abyste si uvařili lahodné a výživné jídlo.
Pokud nakupujete ovoce a zeleninu v obchodech, jistě víte, že jsou ošetřené nejrůznější chemií. Není ale nutné tyto látky konzumovat. Pokud víte jak na to, můžete ovoce i zeleninu chemie a nebezpečných toxinů zbavit. Pamatujte, že pouhým umytím pod tekoucí vodou nezmizí ani chemie, ani toxiny, které jsou v ovoci a zelenině napuštěny.
Podle některých odborníků se v budoucích letech vzdá většina lidí světové populace masa a přestoupí na zcela rostlinnou stravu. Rostlinná strava je někdy označovaná jako moderní elixír dlouhověkosti. Rostoucí trend veganství tak ovlivňuje nejen láska ke zvířatům, ale i touha po co nejzdravějším jídelníčku. V čem nám rostlinná strava může pomoci? Prospívá celkovému zdraví Především pomáhá vypořádat se s různými alergiemi. Poměrně velké množství lidí trpí nesnášenlivostí laktózy, která pochází z živočišných produktů.
Peroxid vodíku známe všichni jako dezinfekční prostředek na rány nebo jako pomocníka při domácím úklidu. Jen malé procento lidí ví, že peroxid lze využít i pro interiérové a zahradní rostliny, kterým poskytne ochranu před škůdci a plísněmi. Vlastnosti peroxidu Peroxid je hojně využíván především v medicíně. A pokud si pokládáte otázku, v čem je peroxid jiný než voda, máme pro vás jednoduchou odpověď. Peroxid vodíku má přítomnost atomu kyslíku navíc, který se rychleji odpojuje.