Jahody patří k letnímu mlsání, dokonale se ale postarají i o naši krásu

Background From Fresh Red Strawberries

Jahody jsou dokonalým ovocem, které milujeme všichni. Ať už děti, či dospělí, rádi si na svěžích jahodách pochutnáme. Lze z nich připravit dokonalý dezert, bublanina, ale i zmrzlina na osvěžení. A pokud si připravíte nápoj z jahod a jablečného octa, získáte tekutinu nabitou vitamíny a dalšími prospěšnými látkami. Jahody však lze použít i jako přísadu ke zlepšení vaší krásy. Můžete z jahod vytvořit masku, která zvláční pokožku a vyživí ji.

Milovníci exotiky si mohou vypěstovat vlastní banánovník, který se stane neobvyklým doplňkem interiéru

Bananovnik1

Pěstování banánovníku je v posledních letech stále více populární. Tato krásná a exoticky vypadající rostlina může být umístěna uvnitř v nádobě a fungovat jako běžná pokojová rostlina. Skvěle se jí však bude dařit také na terase, v zimní zahradě nebo ve velkém skleníku. V některých případech může být zasazena i na vhodném místě přímo v půdě. Jak se o banánovník správně starat a co udělat pro získání vlastních domácích banánů? To se dozvíte v tomto článku.

Zařiďte si na balkoně malou zahrádku. Tyto druhy zeleniny či ovoce si zde vypěstujete

Vivid Colorful Red Strawberries Strawberries Background

Ne každý má to štěstí mít krásnou a velkou zahradu, na které si může vypěstovat jak ovoce, rostliny, tak i zeleninu. Pokud máte ale balkon, jistě ho k pěstování využijte! Jedná se o součást bytu, která nemusí sloužit pouze pro mokré oblečení. Zařiďte si malou balkonovou zahrádku a mějte zdravé ovoce a zeleninu i vy. Jaká zelenina a ovoce lze pěstovat na balkoně?

Mlsejte zdravě. Rozinky jsou nejen chutné, jejich obsah prospěšných látek překvapí

Rozinky1

Rozinky neboli hrozinky jsou plody révy vinné, upravené sušením, které se takto konzumují už od pradávna. Nejčastěji jsou používány v pekárnách i v domácích podmínkách k pečení závinů, koláčů a dalších sladkých jídel. Své využití však najdou také při vaření, kdy jsou například součástí některých omáček nebo asijských pokrmů. Fungovat však mohou samy o sobě také jako zdravá svačina, která je nejen chutná, ale rychle dodá energii.

Zázračné žluté ovoce prospěje nejen zdraví a kráse, šikovné hospodyňky znají jeho další využití

Citron1

Všichni víme, že citron má pro naše zdraví blahodárné účinky. A to jak na pokožku, tak na celkové zdraví. Dokáže zatočit s akné i detoxikovat tělo. Věděli jste ale, že ho můžete využít i k bělení nebo jako repelent proti otravnému hmyzu? Citron jako čistič Citron poslouží jako víceúčelový čistič. Stačí oloupat citron, nalít 150 mililitrů octa do rozkrájeného citronu a nechat odležet přes noc.

Správně prořezaný borůvkový keř bude plodit mnohem více lahodných bobulí

Blueberries 1576403 1920

Borůvky jednoznačně patří do skupiny ovoce, které je oblíbené skoro po celém světě. Obsahují velké množství důležitých látek, vitamínů a minerálů. Jsou silnými antioxidanty a navíc tělu dodají jen málo kalorií, takže pokud si je dopřejete při dietě, rozhodně neuděláte chybu. Máte takový borůvkový keř již na své zahradě? A už jste prováděli řez? Pokud ne, proveďte jej nyní, aby vám kanadská borůvka přinášela každým rokem lepší ovoce.

Oblíbený ananas si můžeme dopřát ve velkém, nahradí drahé léky a pomůže zhubnout

Ananas1

Ananas je druh ovoce, který je velmi sladký a v našich končinách také celkem dostupný. Hodí se do dezertů i velkých dortů, můžete si z něj vymačkat čerstvou šťávu, najdete ho dokonce i na pizze. Skvělá chuť ale není jedinou výhodou tohoto exotického ovoce. Je velmi prospěšný pro lidské zdraví, a proto stojí za to ho alespoň zkusit. Ananas má protizánětlivé účinky Ananas je plný vitamínů, které mají pozitivní vliv na naše zdraví.

U exotického ovoce mnohdy nepoznáme, jestli je zralé. Většinou stačí jeden pohled

Ovoce

Exotické ovoce je dováženo z různých koutů světa a dozrává prakticky na prodejních pultech. U ovoce s tenkou slupkou je obvykle snadné určit, kdy přechází ze zralosti do přezrálosti, některé druhy však mohou kvůli velmi tvrdé slupce nebo zvláštnímu zbarvení budit dojem, že jsou zralé i v případě, kdy ještě nedosáhly zralosti, nebo jsou naopak již v následující fázi. Jak tedy rozeznat zralé ovoce od přezrálého?